Der er næsten ingen komponenter at se på SSD-drevet.

WD Blue SN570 500 GB NVMe SSD

Fuld længde NVMe SSD-drev på 500 gigabyte. M.2 tilslutning, 4x PCI Express.

af Henrik Ræder Clausen #Harddisk #Western Digital (WD)
10.0

Dette SSD-drev er hurtigt til både at læse og skrive data. Det har lavt strømforbrug og TLC-cellerne står som garant for lang levetid. Prisen er i orden, for et produkt, der er en tand bedre end konkurrenternes.

Med en skrivehastighed på 2,2 gigabyte/sekund og læsehastighed på 3,3 gigabyte/sekund kan det ikke blive meget hurtigere. Et minuts intens skrivning får hastigheden til at falde hårdt, men den kommer hurtigt op igen. Og det er nu engang ikke almindeligt, at man skriver 128 gigabyte på under et minut!

Strømforbruget ved aktiv drift er angivet til blot 0,09 watt. Selv efter intensiv test kunne vi bekræfte, at det ikke udvikler varme af betydning. Det gør drevet velegnet til bærbare computere, hvor det er vigtigt at holde både strømforbrug og varmeudvikling nede.

Det kræver en skruetrækker og lidt fingersnilde at montere drevet i pc’en, og man skal lige sikre sig, at computeren har en M.2 sokkel til rådighed til det – og at størrelsen er rigtig: En lille fordel ved dette drev er, at drevet kun har få komponenter synlige i overfladen. Det minimerer risikoen for skade under montagen.

Cellerne i drevet er af den holdbare TLC (Triple Layer Cell) type. Det giver langt bedre holdbarhed end QLC, som de billigste drev bruger. Kapaciteten er også vigtig for holdbarheden: SSD-drev bør ikke fyldes helt op. Drevet findes også i en udgave med 1 TB kapacitet, og samme fine hastighed.

NVMe-drev med M.2 forbindelse er – heldigvis – blevet en udbredt standard. Dette drev bruger alle fire PCI Express kanaler i stikket, og gør det godt. Det er ikke engang teoretisk muligt at gøre et NVMe-drev betydeligt hurtigere end dette.

Plus / minus
+ Hastighed i top
+ Holdbare TLC-celler
+ Lavt strømforbrug

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Et glimrende SSD-drev med høj hastighed og lang levetid. Og endda til en meget fornuftig pris.

Specifikationer

Mærke
Western Digital (WD)
Type
NVMe SSD
Kapacitet
500 GB
Tilslutning
NVMe 80 mm
Pris pr. gigabyte
0,85 kr.
Omdrejningshastighed
-
Størrelse
8,0 x 2,2 x 0,2 cm
Andet
TLC (Triple Layer Cell)