Canvio for Desktop er bare en harddisk i en sort plastikkasse –men den gør præcis det, den skal.

Toshiba Canvio for Desktop

Toshiba Canvio Desktop er en fin løsning, hvis du er løbet tør for plads eller har brug for en ekstern harddisk til backup.

af Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #Toshiba
7.8

Det behøver altså ikke at være så kompliceret altsammen: Toshiba Canvio

for Desktop er en helt almindelig ekstern harddisk til at sætte i computerens USB-port.

Så snart du har gjort det, dukker den op som et drev i Windows Stifinder, og du kan gå i gang med at flytte dine filer over på den.

Canvio Desktop bruger USB 3.0 til forbindelsen til computeren, og der er fin hastighed på overførslen. Vi kørte et testprogram, der viste en overførselshastighed til hardisken på 213 megabytes i sekundet. Når der skulle hentes data den anden vej, gik det endnu hurtigere med 221 megabytes i sekundet. I en lidt mere realistisk dagligdags overførsel af en stor bunke billeder og videoklip gik det kun lidt langsommere. Så der kan altså overføres forholdsvis store datamængder, uden at det nødvendigvis behøver at tage hele dagen.

Der er ikke de store udskejelser i designet af Toshiba Canvio Desktop. Det er såmænd bare en lille sort plastikkasse med nogle tilslutninger på bagsiden. I det ene hjørne sidder en lille LED-lampe, der viser, om harddisken arbejder.

Toshiba Canvio Desktop er en fin løsning, hvis du er løbet tør for plads eller har brug for en ekstern harddisk til backup. Prisen er dog lige overkanten, når konkurrenterne er leveringsdygtige i tilsvarende harddiske til lige omkring 1.000 kroner.


+ Hurtige overførsler

+ Masser af plads

– Høj pris per terabyte

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Toshiba Canvio Desktop er en fin løsning, hvis du er løbet tør for plads eller har brug for en ekstern harddisk til backup.

Specifikationer

Mærke
Toshiba
Type
Ekstern harddisk
Kapacitet
6 terabytes
Tilslutning
USB 3.0
Pris pr. gigabyte
28 øre