Der følger en adapter med, så drevet kan sluttes til både USB-A- og USB-C-porte.

SureFire Gaming Bunker SSD, 1 TB

Et godt eksternt drev, hvis din computer har en USB 3.2 Gen 1-port. Prisen er dog lige i overkanten.

af Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #SureFire
7.9

SureFire Gaming Bunker er et eksternt SSD-drev, der er designet i farver, som matcher de fleste spillecomputere.

Det ydre design på SureFire-drevet skiller sig lidt ud i forhold til et typisk ekstern SSD-drev: Den sorte plastikboks er forholdsvis stor, og den føles nærmest tom, selv om det da heldigvis ikke er tilfældet. Øverst på forsiden af boksen sidder tre V-formede lysstriber, der blinker hurtigt i skiftevis rød, grøn og blå. Det virker faktisk lidt stressende, hvis du har det blinkende lys indenfor dit synsfelt, når du sidder ved computeren. Farveskiftet virker oven i købet lidt tilfældigt, så farverne viser ikke, om drevet fx er i færd med overføre filer.

På drevet ligger et styreprogram, hvor du blandt andet kan installere det udmærkede backup-program Nero BackItUP. Styreprogrammet ligner til forveksling et tilsvarende program fra firmaet Verbatim, og hvis du åbner PDF-filen med brugermanualen fra drevet, ser du Verbatims navn over det hele. SureFire er da også ejet af Verbatim, der bruger SureFire-mærket til at markedsføre produkter til især computerspillere.

Vi målte en læsehastighed på 420 megabytes/sekund og en lidt lavere skrivehastighed. Det er nogenlunde, hvad du kan forvente med den USB 3.2 Gen 1-port, som SureFire-drevet er bygget til. De fleste nyere pc’er har denne type port, så de kan udnytte drevets hastighed fuldt ud.

USB-kablet, der følger med, bruger et USB-A-Stik til at forbinde til din computer. Der ligger også en lille USB-C-adapter i kassen i tilfælde af, at din pc kun har denne nyere port.

SureFire Gaming Bunker er cirka 20 procent dyrere end tilsvarende drev uden blinkende LED-lys, så det er værd at se dig lidt omkring, hvis du bare vil have så meget som muligt for pengene. Du kan fx overveje Verbatims eget drev, som vi testede for nylig.


+ Adapter medfølger

+ Nero backup-program følger med

– Lidt overflødigt lysshow

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Et godt eksternt drev, hvis din computer har en USB 3.2 Gen 1-port. Prisen er dog lige i overkanten.

Specifikationer

Mærke
SureFire
Type
Eksternt SSD-drev
Kapacitet
1 terabyte
Tilslutning
USB-A og USB-C
Pris pr. gigabyte
1,31 kr
Størrelse
12,5 x 8 x 1,7 cm