Skinnet bedrager ikke her. Seagate Basic er en helt enkel ekstern harddisk.

Seagate Basic, 2 terabytes

Seagate Basic er billig og enkelt ekstern lagerplads til din pc.

af Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #Seagate
7.4

Den eksterne harddisk Seagate Basic lægger ikke skjul på, at dens største styrke og svaghed er, at den er en helt basal lagerplads til din pc.

Her får du først og fremmest en billig harddisk i stedet for smarte ekstrafunktioner eller lynhurtige overførselshastigheder. Seagate Basic giver dig ganske enkelt masser af plads for pengene.

Inde i den lidt anonyme boks sidder en klassisk mekanisk harddisk, som giver en let snurrende lyd, når du overfører eller henter filer på den.

Vores testprogram målte en rå overførselshastighed til harddisken på 124 megabytes i sekundet.

Hastigheden ved en helt almindelig filoverførsel i Windows, hvor vi trak en mappe med 1 gigabyte blandede filer over på harddisken, var noget lavere. Det tog cirka 15 sekunder, før alle filerne var overført. Bevares, det er ikke alverden, hvis du bare lige skal tage en backup af din pc i ny og næ, men hvis du skal bruge harddisken hver dag, kan du godt ende med at blive træt af at sidde og vente på, at den bliver færdig.

Den mekaniske harddisk inde i Seagate Basic sætter nogle begrænsninger for, hvor lille og let den kan blive – men når man har det in mente, er den faktisk nem at finde plads til i tasken sammen med den bærbare. Den vejer cirka det samme som en pakke smør og fylder halvt så meget.

Seagate Basics hovedattraktion er de mange gigabytes, du får for dine penge. Prisen per gigabyte i den udgave på to terabytes (2.000 gigabytes), som vi testede, er en af de laveste, vi har set. Drevet findes endda i udgaver med henholdsvis fire og fem terabytes, og her er prisen per gigabyte endnu lavere.

I modsætning til mange tidligere harddiske af denne type slipper du helt for at slæbe rundt på en strømforsyning. Drevet får al den strøm, det behøver, fra det samme USB-kabel, som leverer data til og fra pc’en.


+ Masser af plads for pengene

+ Fri for strømforsyning

– Langsom overførsel

– Larmer lidt

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Seagate Basic er billig og enkelt ekstern lagerplads til din pc.

Specifikationer

Mærke
Seagate
Type
Ekstern harddisk
Kapacitet
2 terabytes
Tilslutning
USB 3.2 Gen 1
Pris pr. gigabyte
24 øre
Størrelse
3,5 tommer