Apparatet passer til alle længder M.2-drev. Der følger gummidutter med, som kan sættes i et af de fire huller for at holde enden af drevet på plads.

Sandberg USB 3.2 Cloner & Dock

Sandbergs lille apparat forvandler nemt et internt drev fra computeren til et eksternt USB-drev.

af Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #Sandberg
7.8

Uanset om du har brug for at redde en harddisk fra en nedslidt computer eller klone indholdet fra harddisken til et nyt drev, klarer Sandberg USB 3.2 Cloner & Dock opgaven.

Det lille apparat har tilslutning i siden til en SATA-harddisk, som er en type drev, der i dag nok især bruges i stationære pc’er. På toppen kan du sætte et mere moderne drev i en M.2-bås, og i begge tilfælde vil de tilsluttede drev dukke op som eksterne drev i Windows Stifinder. Du skal bare forbinde Sandbergs Cloner & Dock til pc’en med et USB-kabel.

Det fungerede helt efter planen med begge typer drev, da vi forbandt dem til en hurtig USB 3.2 Gen 2-port i computeren via Cloner & Dock. Hastigheden var ikke på højde med de hurtigste eksterne drev, men vi nåede trods alt op på respektable 811 megabytes per sekund fra drevet i M.2-båsen og lidt over 500 megabytes per sekund fra SATA-drevet. Der medfølger et USB-kabel, som både har et gammeldags USB-A-stik og et nyere af USB-C-typen.

Sandbergs apparat skulle også være i stand til at klone ét drev til et andet helt uden brug af pc’en. Det eneste krav er, at det modtagende drev skal være større end det drev, du kloner fra. Desværre lykkedes det os ikke – selv efter adskillige forsøg – at få kloningen til at lykkes blot ved at trykke på apparatets kloningsknap.

Du kan dog stadig bruge Sandbergs Cloner & Dock til at klone indholdet af et gammelt drev til et nyt, men så skal du anvende et program på computeren til formålet. Det kan fx være Macrium Reflect Free, som du kan hente på vores hjemmeside.


+ To drevtyper

+ Udmærkede hastigheder

– Problemer med computerfri kloning

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Sandbergs lille apparat forvandler nemt et internt drev fra computeren til et eksternt USB-drev.

Specifikationer

Mærke
Sandberg
Type
Drevkloner
Tilslutning
SATA, M.2