Der følger små nøgler med, så du kan låse harddiskene fast.

QNAP TR-004

Genbrug din gamle harddiske eller køb nye med masser af kapacitet og få dig en alsidig ekstern harddisk.

af Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #QNAP
7.9

Det bliver ikke meget nemmere at tilføje masser af ekstra lagerplads til din pc end med QNAP’s eksterne harddiskboks TR-004.

Boksen har fire båse, som du kan sætte harddiske i. Hver bås åbnes individuelt ved, at du trækker i et lille håndtag, så du kan hive skuffen til harddisken ud. Det kræver ikke noget værktøj at sætte harddisken fast i skuffen. Der sidder blot en plastikbøjle i hver side, der skal klemmes ind mod harddiskens side for at holde den fast i skuffen.

Tilslutningen til pc’en sker med et USB-kabel, og så er du sådan set klar til at flytte dine filer over på TR-004 via Windows Stifinder.

Vi målte en læsehastighed på 185 megabytes i sekundet og en skrivehastighed på 186 megabytes i sekundet. Det er en udmærket hastighed med USB 3.2 generation 1 som TR-004 bruger. Vi har selvfølgelig set meget højere overførselshastigheder med en ekstern SSD koblet til pc’en med USB 3.2 generation 2, men det er altså også en HELT anden pris pr. gigabyte.

I QNAP TR-004 kan du genbruge dine gamle harddiske, eller du kan sætte fire nye harddiske på op til 12 terabytes pr. styk i. Så burde de flestes behov for lagerplads vist være dækket ind.

Harddiskene i de fire båse kan køre i RAID. Det er en teknologi, vi mest kender fra NAS-drev, som QNAP også producerer, og TR-004 kan da også bruges til at udvide lagerpladsen i en NAS.

Med RAID kan du få harddiskene til at arbejde sammen, så de fx spejler hinanden, så du altid har en intern sikkerhedskopi af dine data. Eller du kan få alle harddiskene til at opføre sig som ét stort drev. Indstillingerne klares med små skydeknapper på bagsiden eller ved hjælp af QNAP’s fine indstillingsprogram, som du kan hente på firmaets hjemmeside.

På bagsiden sidder en kæmpeblæser, der køler harddiskene ned. Det betyder også, at TR-004 larmer lidt mere end en traditionel ekstern harddisk, så det er bedst at have den stående under bordet.


+ Ekstern harddisk med fire båse

+ Installation uden værktøj

– Vi har set hurtigere overførselshastighed

 

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Genbrug din gamle harddiske eller køb nye med masser af kapacitet og få dig en alsidig ekstern harddisk.

Specifikationer

Mærke
QNAP
Type
Ekstern harddiskboks
Kapacitet
4 båse
Tilslutning
USB-C