Drevet er slankt og vejer kun 65 gram.

Lexar SL100 Pro Portable SSD 500 GB

Du betaler en høj pris for den begrænsede plads i dette drev, men du får også hurtige filoverførsler.

af Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #Lexar
8.1

Lexar SL100 Pro er et lille og hurtigt eksternt drev, men der er ikke så meget plads til dine filer, og prisen er lige lovlig høj.

Vi flyttede en testmappe med 25 gigabytes billeder over på drevet, og det holdt en gennemsnitlig overførselshastighed på 527 megabytes i sekundet. Det er på højde med de allerhurtigste drev, vi har testet tidligere. Du skal være opmærksom på, at din computer skal have en USB 3.2 generation 2-port for få fuldt udbytte af drevets hastighed.

Det er lige meget, om din USB-port er USB-C eller en almindelig, “gammeldags” USB-A-port, for der følger kabler med til begge typer. Kablerne er dog så korte, at du skal have drevet helt hen ved siden af pc’en for at kunne bruge de to sammen.

Ydersiden er i børstet aluminium, og drevet føles virkeligt solidt. Det hjælper også på holdbarheden, at et SSD-drev ikke er lige så følsomt overfor at blive rystet eller tabt på gulvet som en mekanisk harddisk.

Prisen er ved første øjekast ikke så ikke høj for en ekstern SSD, men kapaciteten er jo også kun på 500 gigabytes, og når vi regner prisen ud pr. gigabyte, står det klart, at drevet ligger i den dyre ende – dyrere end fx mange Samsung-drev.


+ Hurtigt

+ Slank

– Meget korte kabler

– Høj pris i forhold til kapaciteten

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Du betaler en høj pris for den begrænsede plads i dette drev, men du får også hurtige filoverførsler.

Specifikationer

Mærke
Lexar
Type
Ekstern SSD
Kapacitet
500 gigabytes
Tilslutning
USB 3.2
Pris pr. gigabyte
1,80 kr.
Størrelse
7,34 x 5,5 x 1,08 cm