Drevene skal blot skubbes på plads i en ledig M.2-bås i pc'en, så er den fysiske installation overstået.

Kioxia Exceria G2/Pro, M.2 2280

Exceria-SSD'erne er fremragende opgraderinger til din pc, men køb kun Pro-udgaven, hvis din pc kan udnytte hastigheden.

af Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #Kioxia
9.3

En af de mest effektive opgraderinger, du kan foretage på din pc, er at skifte din harddisk eller SATA-SSD ud med et hurtigt M.2-SSD-drev. Vi testede to drev fra mærket Kioxia, og de udmærkede sig hver især ved at være henholdsvis billigt og superhurtigt.

Begge drev er af typen M.2 NVMe 2280. M.2 er en lille port på bundkortet i din pc, og “2280” er simpelthen målene på drevet, i dette tilfælde 22 x 80 mm. NVMe er afløseren til SATA – altså den teknologi, der bruges til selve overførslen

Kioxia Exceria Plus G2 er det billigste af de to drev, og det benytter den lidt ældre (men mere udbredte) tredje generation af PCIe-standarden til overførsel af data. Ved hjælp af programmet CrystalDiskMark målte vi meget tæt på de lovede 2.100 MB/s i overførselshastighed ved læsning fra drevet. Da vi gemte data på drevet, nåede vi op på lidt mere beskedne 1.650 MB/S.

Luksusudgaven Exceria Pro bruger den nyere generation 4 af PCIe til at forbinde til pc’ens bundkort. Drevet Exceria Pro vil også virke i en M.2-sokkel beregnet til generation 3, men du vil ikke få fuldt udbytte af den højere hastighed, så det er en god idé at kigge i manualen til din pc, inden du vælger et drev. Vi kunne læse data fra Exceria Pro med cirka 7.300 MB/s, mens skrivning til drevet lå på lige under 6.000 MB/s.

Ingen af drevene har monteret passiv køling, som vi har set på andre drev af denne type. Det gør de to Kioxia-drev meget slanke, og den fysiske installation af drevene var meget nem i vores test-pc. Det ville dog have været rart, hvis der fulgte et godt program med, som kunne bruges til at overføre data fra dit gamle drev til det nye.


+ Superhurtig lagerplads til pc’en

+ Slank profil

– Ingen medfølgende software


Exceria Pro 1 TB koster 865 kr.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Exceria-SSD'erne er fremragende opgraderinger til din pc, men køb kun Pro-udgaven, hvis din pc kan udnytte hastigheden.

Specifikationer

Mærke
Kioxia
Type
M.2 NVMe SSD
Kapacitet
1 TB
Tilslutning
M.2
Pris pr. gigabyte
47 øre
Størrelse
80 x 22 mm