Kingston KC600

Kingstons SSD-drev sætter fart på opstarten af Windows, men prisen er også lidt høj.

af Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #Kingston
9.0

SSD-drevet Kingston KC600 vil med stor sikkerhed være en massiv opgradering i forhold til din traditionelle harddisk.

De gammeldags harddiske med roterende metalplader er så småt ved at være fortid. SSD’erne, der benytter samme type hukommelse som din telefons SD-kort, slår harddiske på alle felter på nær prisen. Prisen pr. gigabyte for de to typer lagerplads har dog langsomt nærmet sig hinanden.

Kingstons 2,5 tommer store SSD-drev fås i størrelser på helt op til 2 TB. Vi testede udgaven med en enkelt terabyte.

Du bestemmer selv, om du vil bruge KC600 som et sekundært drev til dine data, eller om du vil bruge det som dit primære drev, så du får sat ekstra fart på indlæsningen af Windows, når du tænder computeren.

Hvis du vælger det sidste, får du brug for et program til at klone din harddisk, men det følger heldigvis med. Du kan nemlig hente en gratis udgave af det udmærkede kloningsprogram Acronis True Image på Kingstons hjemmeside. Her ligger også en engelsksproget video, der pædagogisk viser vej gennem processen med at udskifte den gamle harddisk.

Hvis du skifter fra en traditionel harddisk, kan du virkelig mærke forskel. Vi målte læsehastigheder på 542 megabytes i sekundet og skrivehastighed på 512 megabytes i sekundet. Det er cirka 3-4 gange så hurtigt som en harddisk af den gammeldags slags.

KC600 har i øvrigt de samme fordele som andre SSD’er: Det er helt lydløst, det er ekstremt hurtigt til at finde filerne, og det bliver ikke varmt.

Selv om SSD’er er faldet meget i pris, så er der stadig et stykke ned til prisen for harddiske. For cirka samme pris som KC600 kan du få en harddisk, der har tre gange så meget plads.


+ Hurtige overførsler

+ Kloningsprogram medfølger

– Prisen er høj

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Kingstons SSD-drev sætter fart på opstarten af Windows, men prisen er også lidt høj.

Specifikationer

Mærke
Kingston
Type
Intern SSD
Kapacitet
1 terabyte
Tilslutning
SATA 3.0
Pris pr. gigabyte
0,88 kr
Størrelse
2,5 tommer