De medfølgende kabler er meget korte.

Freecom mSSD MAXX

Rasende hurtigt eksternt drev.

af Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #Freecom
9.2

De små fikse SSD-drev har stadig så høje priser pr. gigabyte, at det ser ud til at have lange udsigter, at de helt erstatter gammeldags mekaniske harddiske. De har dog stadig så mange fordele, at de bliver mere almindelige.

Vi ser ikke så mange af dem i en boks, så de kan bruges om ekstern drev, men firmaet Freecom har produceret et af slagsen. Freecom mSSD MAXX udstiller alle SSD-teknologiens fordele. Det er nemlig lille, lydløst og ikke mindst lynhurtigt.

Den lille boks med SSD-drevet indeni kan udnytte den absolut hurtigste USB-standard, USB 3.1 generation 2. Det betyder en teoretisk hastighed på helt op til vanvittige 10 gigabits i sekundet. Tilslutning til pc’en foregår med et af de to medfølgende kabler. Der er frit valg mellem et til en almindelig USB-port og et andet til den nyeste type stik, USB type C.

Den nyeste generation af USB 3.1 er ikke så udbredt endnu, og jeg testede med et stik fra generation 1, det der tidligere hed USB 3.0. Læsehastigheden lå på et gennemsnit på 365 megabytes i sekundet, og det er altså svært at være utilfreds med.

Under testen, hvor jeg gentagne gange flyttede en klump filer på 4 gigabytes over på disken, blev den lille boks, så varm, at den næsten ikke kunne holdes i hånden. Nu er det naturligvis ikke nødvendigt, at sidde med et eksternt drev mellem fingerene, men man kan godt blive lidt bekymret for komponenterne inde i kassen på længere sigt, hvis de jævnligt bliver varmet så meget op. Det er dog et sundhedstegn, at hele boksen bliver ensartet varm. Det tyder på, at den er god til at lede varmen, og dermed komme af med den igen. Fire gummidutter i bunden løfter samtidig drevet lidt, så det kan aflede varme i alle retninger, og så har de den positive bivirkning, at de får mSSD MAXX til at stå godt fast på bordet.

Læs mere hos producenten:
www.freecom.com

+ Ekstremt hurtigt
+ Lydløst
+ To medfølgende kabler

– Bliver meget varmt

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Rasende hurtigt eksternt drev, der godt kan blive meget varm, når der flyttes store mængder data.

Specifikationer

Mærke
Freecom
Type
Eksternt SSD-drev
Kapacitet
515 GB
Tilslutning
USB 3.1 gen 2
Pris pr. gigabyte
4,69 kroner