Som en lidt overflødig funktion er der indbygget LED-lys i kanten af det lille drev.

ADATA XPG Spectrix S40G

Den nye type drev er et stort skridt frem i forhold til både harddiske og traditionelle SSD'er.

af Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #ADATA
9.7

Den nyeste type lagerplads til pc’en får traditionelle harddiske til at ligne et eller andet fra computerens barndom. ADATAs nye drev, XPG Spectrix S40G, har ingen skrøbelige og støjende bevægelige dele – som den klassiske harddisk har – og overførselshastigheden giver alt andet baghjul.

Teknologien er grundlæggende den samme som i SSD-drev, men tilkoblingen sker direkte på computerens bundkort i en lille, speciel sokkel kaldet M.2. Det er meget nemt at klikke drevet på plads og herefter fungerer det faktisk grundlæggende som al anden lagerplads, som du kan lægge data over på ved hjælp af Windows Stifinder. Det er oplagt at installere Windows på drevets 512 GB. Så kan du hele tiden få glæde af drevets ekstremt høje hastighed. Særligt under pc’ens opstart er det en glædelig overraskelse, at der kun går få sekunder, fra du trykker på startknappen, til du er klar til at arbejde på pc’en.

Jeg har en fem år gammel SSD i min arbejds-pc. Den er tilsluttet med et SATA-kabel, som også bruges til mekaniske harddiske. SSD’en læser op til 510 megabyes i sekundet, og det syntes jeg egentlig var hurtigt nok i forhold til de mere gammeldags harddiske – men når jeg sammenligner med en tilsvarende måling af læsehastigheden på XPG Spectrix S40G på vanvittige 2.950 megabytes i sekundet, kan jeg godt se, at det måske er ved at være på høje tid med en opgradering. Du skal være opmærksom på, at det kun er nyere pc’er med en M.2-sokkel, der kan benytte drevet. Hvis du står og skal købe ny pc, så kan det varmt anbefales at sørge for, at den har en M.2-sokkel.


+ Vanvittig høj overførselshastighed

+ Fylder ikke så meget

– Kræver en særlig sokkel på pc’ens bundkort

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Den nye type drev er et stort skridt frem i forhold til både harddiske og traditionelle SSD'er.

Specifikationer

Mærke
ADATA
Type
SSD (M.2)
Kapacitet
512 gigabytes
Tilslutning
M.2
Pris pr. gigabyte
1,21 kroner