ADATA SC685 syner ikke af meget, men hastigheden er imponerende.

ADATA SC685 Ultra Slim 500 gigabytes

Ekstremt hurtigt eksternt SSD-drev, men prisen er også derefter.

af Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #ADATA
9.4

Der er altid en flaskehals, når der skal overføres filer til og fra en computer. Med ADATA SC685 kan du sikre dig, at det i hvert fald ikke er selve drevet, der sløver overførslen ned. SC685 er en lille boks med et indbygget SSD-drev. Boksen sluttes til en USB-port i pc’en og kan så bruges som en almindelig ekstern harddisk til at kopiere filer til og fra pc’en – forskellen er blot, at det går MEGET hurtigere.

Vi målte en rå overførselshastighed på 559 megabytes i sekundet og en skrivehastighed på 522 megabytes i sekundet. Det er den hurtigste USB-overførsel, vi har målt. Vi troede først, at der var gået noget galt under overførslen, da det kun tog os et par sekunder at overføre en hel spillefilm til drevet, men den var altså god nok.

Den høje hastighed skyldes, at SC685 bruger den nyeste og hurtigste USB-standard 3.2. For at få det fulde udbytte af drevet skal du have en USB-port i pc’en, som bruger samme standard, og det er indtil videre lidt en sjældenhed. Hvis du har en stationær pc kan du opgradere den ved at købe et PCIe-udvidelseskort, som giver dig en USB 3.2-port bag på pc’en.

Drevet er dog også bagud-kompatibelt, så du kan bruge det med tidligere USB-versioner, men så bliver hastigheden selvfølgelig også tilsvarende reduceret.

ADATA SC685 er på størrelse med en lille bunke kreditkort, og det vejer ikke så meget, så det er oplagt at bruge det til at transportere filer.

Hvis det bare er masser af masser af lagerplads, du vil have, kan du få dig en gammeldags harddisk, der er cirka otte gange så stor for den samme pris. Men hvis du have det hurtigste og letteste eksterne drev til dine filer, så er ADATA SC685 lige noget for dig.


+ Ekstremt hurtigt

+ Lille og let

– Høj pris pr. gigabyte

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Ekstremt hurtigt eksternt SSD-drev, men prisen er også derefter.

Specifikationer

Mærke
ADATA
Type
Ekstern SSD
Kapacitet
500 GB
Tilslutning
USB C 3.2
Pris pr. gigabyte
1,70 kroner
Størrelse
54,8 x 84,7 x 9,5 mm
Andet
Vægt 35 gram