Der skal være god plads foran basestationen, for robotten skal kunne køre sig i stilling til at bakke ind.

Xiaomi Robot Vacuum X20+

Xiaomi X20+ finder selv rundt i huset og kan både støvsuge og vaske gulvet.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Xiaomi
8.7

Robotstøvsugeren Xiaomi X20+ kan både fjerne støv og vaske gulvet, og så kan du nemt indstille den med en app på din telefon.

Der medfølger en basestation, som X20+ bruger til både at lade op, udskifte beskidt vand og tømme sin støvbeholder. Første gang du bruger støvsugeren, skal den placeres i basestationen for at blive ladet helt op. Herefter bruger du Xiaomis app til at forbinde X20+ til dit trådløse netværk. På sin indledende tur rundt i dit hjem laver X20+ et kort over rummene og de møbler, der blokerer dens rute undervejs. Det tager kun få minutter, for robotten gør ikke rent under kortlægningen.

Du kan se kortet i Xiaomis app, og når X20+ gør rent, tegnes dens fremskridt ind, efterhånden som støvsugeren bevæger sig rundt i huset. Vi sendte den en tur gennem værelser, badeværelser og køkken på et areal på i alt cirka 120 kvadratmeter belagt med både fliser, trægulv og tæpper. Robotten finder selv en effektiv rute, hvor den systematisk rengør hele arealet.

Rengøringen gik langsommere, end vi havde regnet med, for støvsugeren kørte flere gange tilbage til basen for at rense sine roterende gulvvaskepuder og tømme sine beholdere. Vi havde også problemer med, at robotten skubbede løse tæpper op, så den ikke kunne forcere de folder, der opstod. Det måtte vi klare med lidt dobbeltklæbende tape på undersiden af tæppet.

I app’en kan du indstille, hvor meget vand der skal bruges til gulvvask, og hvor voldsomt støvsugeren skal suge. Vi brugte for det meste standardindstillingerne og blev overraskede over, hvor støjsvag X20+ var. Det var kun, når den tømte støv over i basestationen, at den larmede som en traditionel støvsuger. En højtalerstemme fortalte løbende, at støvsugeren fx ladte op eller havde brug for mere rent vand i basestationen. Desværre er højtaleren ikke så god, og den engelske indtaling har en kinesisk accent, der gør det svært at forstå, hvad der bliver sagt. Du kan heldigvis også se meddelelserne i app’en på din telefon

Robotten bruger kun rent vand til gulvvask – ingen sæbe. Det lykkedes derfor ikke at fjerne et par størknede pletter på køkkengulvet, og robotten egner sig tydeligvis ikke til hovedrengøring. Den er mere beregnet til let rengøring, som den så til gengæld gennemfører ofte. Du kan indstille i app’en, at X20+ fx kører en tur hver dag, mens du er på arbejde. Du kan bruge app’en, ligegyldigt hvor du er, så du kan også sætte støvsugeren til at gøre rent, hvis du har glemt at indstille den, inden du tog hjemmefra.


+ Kortlægger automatisk dit hjem

+ Styres nemt med app’en

– Utydelig højtalerstemme

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Xiaomi X20+ finder selv rundt i huset og kan både støvsuge og vaske gulvet.

Specifikationer

Mærke
Xiaomi
Produkttype
Robotstøvsuger
Mål
40,2 x 42,8 x 9,7 cm
Vægt
3,67 kg
Tilslutning
Wi-Fi