Knappen på toppen lyser blåt, når der er tændt for strømmen.

Wiz Smart Plug

Wiz Smart Plug koster ikke alverden, men app'en kunne godt trænge til en oprydning.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Wiz
7.8

Wiz Smart Plug er en af den slags stikdåser, du kan bruge til at tænde og slukke for strømmen ved hjælp af en app på din telefon. Stikdåsen virker sammen med den helt nye udgave af smart home-app’en fra Wiz, og det var første gang, vi fik lejlighed til at afprøve den på en Android-telefon.

Desværre var det ikke ligefrem kærlighed ved første blik, da vi installerede og åbnede app’en. Det er samme firma, som står bag mærkerne Wiz og Philips Hue, men Wiz-app’en kan ikke så meget som Hues, og det kan godt være lidt forvirrende at skulle finde frem til de funktioner, du skal bruge. Det ville være oplagt at samle alle funktionerne til Wiz Smart Plug under ét faneblad eller menupunkt, men hvis du fx skal se energiforbruget gennem stikket, skal du klikke dig gennem fire undermenuer, og du kan kun se det aktuelle forbrug lige nu.

Den helt basale funktionalitet fejler heldigvis ikke noget. Opsætningen sker næsten helt automatisk, når du sætter stikdåsen i en kontakt og åbner app’en. Wiz Smart Plug reagerer også hurtigt, når du tænder og slukker for strømmen i app’en. På siden af stikdåsen sidder desuden en stor knap, der kan bruges til tænde og slukke manuelt, hvis du skulle få brug for det. Klart blåt lys i knappen viser tydeligt, om der er tændt eller slukket for strømmen.

Prisen er næsten nede på niveau med de billigste kinesiske mærker, og Wiz Smart Plug koster faktisk under det halve af en tilsvarende stikdåse fra søsterfirmaet Hue.


+ Nem opsætning

+ Fin pris

– Ikke så brugervenlig app

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Wiz Smart Plug koster ikke alverden, men app'en kunne godt trænge til en oprydning.

Specifikationer

Mærke
Wiz
Produkttype
Stikdåse
Mål
6,1 x 5,9 x 4,9 cm
Vægt
98 g
Tilslutning
Wi-Fi