TP-Link KL130 har cirka samme størrelse og lysstyrke som en gammeldags 60-watts pære med stor fatning.

TP-Link KL130

KL130 styres nemt med den brugervenlige app. Du slipper for at bruge en hub, og prisen er alligevel ikke så høj.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #TP-Link
9.1

Netværksfirmaet TP-Link har for alvor kastet sig ud i at producere smart home-udstyr. Udover flere forskellige elpærer har TP-Link fx også smart ­plugs, der kan sættes i en stikkontakt og bruges til at tænde og slukke strømmen fra kontakten.

Mange af firmaets produkter styres med den gratis app Kasa, som du kan hente til Android og iPhone/iPad. TP-Links overvågningskameraer benytter også Kasa, så du kan bruge den samme app til både at tidsindstille og fjernstyre lyset og til at holde øje med dit hjem, når du ikke er hjemme. Det er ret praktisk.

Kasa er en overskuelig app med faneblade foroven til de forskellige produkttyper. Vi testede den sammen med den avancerede kulørte pære TP-Link KL130.

Pæren er forholdsvis tung, men den har nogenlunde samme form og størrelse som gammeldags elpærer, så den burde også passe i størrelsen til lamper, som er beregnet til dem.

Det er meget enkelt at få pæren og app’en til at snakke sammen. De skal blot være på samme netværk, når du begynder opsætningen, og så kræver det kun nogle få klik i app’en, før der er forbindelse.

Oversigten over dine pærer er meget pædagogisk bygget op. Ud for hver pære er der en tænd-sluk-knap. Hvis du vil lave om på farverne, skal du bare trykke på pærens navn i listen.

Det er også her, du kan se strømforbruget. App’en registrerer nemlig, hvor meget elektricitet pæren har brugt, og viser, hvor meget du har sparet i forhold til den mere gammeldags 60-watts glødepære. App’en kan vise en oversigt over dagen i dag, den seneste uge eller en hel måned, så der er god mulighed for at få overblik over elforbruget.

Du kan lave forskellige scener i app’en, så du fx kan slukke alle dine TP-Link-pærer i hele huset med et enkelt tryk, når du går i seng. Hvis du vil dæmpe lyset i stuen, inden du sætter dig til at se en god film, kan det også ordnes med ét tryk.

Hvis du kan nøjes med en pære, der ikke kan skifte farve, kan du spare over 100 kroner ved at vælge den lidt enklere model, KL120, hvor du kun kan ændre lysets temperatur.


+ Du behøver ikke en hub

+ Brugervenlig

+ Samme app styrer fx også kameraer

+ Nem opsætning

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

KL130 styres nemt med den brugervenlige app. Du slipper for at bruge en hub, og prisen er alligevel ikke så høj.

Specifikationer

Mærke
TP-Link
Produkttype
Smart pære
Tilslutning
E27-fatning