Bagsiden er det mest interessante ved Targus-dockingstationen. Her sidder et virkelig godt udvalg af tilslutninger.

Targus Universal USB-C DV4K+ Docking Station

Denne dockingstation fra Targus tryller din bærbare pc om til en stationær computer med masser af udstyr tilkoblet.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Targus
9.4

Targus Universal Docking Station er noget nær den ultimative løsning, hvis du vil bruge din bærbare pc sammen med en ekstern computerskærm, kablet internetforbindelse, mus og andet tilbehør, og samtidig kunne tage den med dig ved blot at trække et USB-stik ud.

Det er en virkelig ambitiøs dockingstation, Targus her har skruet sammen, og gennem et enkelt USB-kabel giver den din bærbare pc de samme tilslutningsmuligheder som en stor stationær computer. Du skal blot koble alt dit udstyr til de mange porte bag på dockingstationen. Så forbinder du et USB-C kabel, som du kan have liggende klar på bordet, så du hurtigt kan sætte det i den bærbare for at koble den til hele din tilbehørssamling på én gang. Det tager kun et par sekunder.

Vi koblede en 27-tommer skærm til HDMI-porten på dockingstationen, og det var en kærkommen opgradering i forhold til computerens egen 13-tommer skærm. Der er to sæt HDMI- og DisplayPort-stik, så du kan også koble to skærme til computeren på samme tid.

Derefter sluttede vi mus, tastatur, højtalere, netværkskabel og et ekstern SSD-drev til. Alt virkede i samme øjeblik, vi satte USB-C kablet i computeren.

Udstyret, du kobler til Targus’ dockingstation, fungerer stort set, som hvis du havde koblet det direkte til pc’en. Vi målte en lille nedgang i hastigheden på netværksforbindelsen , og cirka 40 procent lavere hastighed fra et eksternt SSD-drev, som vi koblede til en USB-port i dockingstationen, men bortset fra det var alt, som før vi brugte dockingstationen som mellemled mellem computeren og dens tilbehør.

Som en ekstra lille bonus kan dockingstationen også bruges til at lade både computere, telefoner og tablets op. Du kan selvfølgelig tilslutte alskens USB-udstyr direkte, men der følger også et lille kabel og en pose små adaptere med. Adapterne passer til de fleste bærbare fra store computermærker, som HP, Acer, ASUS, Dell og Lenovo, og du kan lade din computer op via et særligt strømstik på docken, mens du sidder og arbejder på den.

Targus reklamerer ikke selv med muligheden, men vi kunne ikke dy os for at forsøge at koble en Android-telefon til docken. Efter lidt eksperimenter lykkedes det os at tilkoble mus, tastatur og skærm til telefonen via docken. Telefonens skærmformat svarede ikke helt til computerskærmens, så der var sorte bjælker foroven og forneden på skærmen, men vi kunne bruge telefonen, nærmest som om den var en stationær pc.


+ Masser af tilslutninger

+ Opladning af din bærbare pc

– Temmelig dyr

– Sløver overførsler lidt ned

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Denne dockingstation fra Targus tryller din bærbare pc om til en stationær computer med masser af udstyr tilkoblet.

Specifikationer

Mærke
Targus
Produkttype
Dockingstation
Mål
17,5 x 4 x 9 cm
Vægt
1,46 kg