Der er ikke så mange funktioner hos Smartphoto, men de er til gengæld nemme at finde rundt i.

Smartphoto A3-fotokalender på fotopapir

Smartphoto er en ret basal løsning. Du designer direkte i webbrowseren og slipper altså for at hente et program.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Smartphoto
7.2

Denne test er taget fra vores store test af fotokalendere i Komputer for alle nummer 18, 2019:

Det belgiske firma Smartphoto fremkalder og sender billeder til store dele af Europa. Firmaets danske side tilbyder blandt andet enkelte papirbilleder, fotobøger og kalendere.

Smartphoto har ikke et program til pc’en, hvor du kan udforme din kalender. Du er nødt til at designe din kalender på firmaets hjemmeside direkte i din webbrowser. Det fungerer nu også uden problemer.

Når du går i gang, skal du først have uploadet en bunke billeder til Smartphoto. Det går hurtigt, men hvis du har dine billeder liggende et sted på nettet i forvejen, er der faktisk en endnu nemmere metode: Du kan hente billeder direkte fra Facebook, Google Fotos, Flickr eller Instagram, hvis du logger på den ønskede tjeneste via Smartphotos bestillingssystem. Så dukker miniaturer af dine billeder nærmest øjeblikkeligt op, og du kan bare klikke løs og vælge dem, du vil have med i kalenderen. Du bestemmer selv, hvilken måned din kalender skal begynde i, og det er jo sådan set fint nok. Men selv om vi satte den første kalendermåned til at være januar 2020, insisterede Smartphoto på, at forsiden på vores kalender skulle have alle helligdage for både 2019 og 2020 i et par lange lister. Det er ikke noget, der generer, når først kalenderen hænger på væggen, men det virker lidt mystisk – for hvad skal man dog bruge det forgangne års helligdage til? Selve designprocessen er overskuelig, men der er ikke så mange muligheder for redigering. Det er heller ikke muligt at trække rundt på kalendersiderne, hvis du vil overføre billeder og layout til en anden måned.

I de mest vellykkede kalenderdesignprogrammer får du typisk også en markering af de billeder, du har lagt ind i kalenderen to gange. Det får du heller ikke her.


+ Overskueligt

+ Kan hente billeder fra Facebook

– For få redigeringsmuligheder

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Smartphoto er en ret basal løsning. Du designer direkte i webbrowseren og slipper altså for at hente et program.

Specifikationer

Mærke
Smartphoto
Produkttype
A3-fotokalender på fotopapir
Mål
A3