Der er i alt ni tilslutninger rundt i kanten, så vi ved ikke helt, hvor navnet 6-in-1 Travel Dock kommer fra.

Sandberg USB-C 6-in-1 Travel Dock

En fiks rejsekammerat, der forvandler én USB-port til mange nye tilslutningsmuligheder.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Sandberg
7.7

Sandbergs lille 6-i-1 rejsedock giver dig masser af tilslutninger gennem en enkelt USB-port på pc’en.

En dockingstation er sædvanligvis en anordning, man har stående på skrivebordet med computertilbehør som mus, tastatur, skærm og kabelnetværk tilsluttet. Ved at koble dockingstationen sammen med den bærbare pc med et enkelt USB-kabel er du derfor hurtigt i gang med at arbejde på computeren, når du sætter dig ved skrivebordet.

Som navnet antyder, er Sandbergs Travel Dock IKKE beregnet til at ligge derhjemme. Den skal i stedet med i tasken, så du kan bruge den sammen med computeren, når du er på farten. De letteste og slankeste computere har sjældent særlig mange tilslutninger, men hvis du sætter Travel Docks USB-C-kabel i en ledig port, får du pludselig mange flere muligheder.

Rundt langs kanten af dockingstationen sidder kortlæsere til SD- og microSD-kort, 2 stk. USB-porte, en USB C-port, HDMI samt hovedtelefon- og mikrofonstik. I enden er der lige præcis blevet plads til et stik til kabelnetværk.

Vi afprøvede Travel Dock med forskelligt ekstraudstyr, og alt virkede stort set, som det skulle. Opdateringshastigheden på signalet til vores skærm blev ganske vist sænket, så man kunne se en svag forsinkelse i opdateringen af musemarkørens bevægelser henover skærmen, men det var ikke noget, der forhindrede os i at arbejde på den store skærm, vi koblede til Travel Dock.

Det største problem, vi oplevede, var støj på hovedtelefonstikket, så der kom en del skratten på musikken, efter at Travel Dock havde forvandlet de digitale lyddata fra USB-stikket til et analogt lydsignal til hovedtelefonerne.

Til gengæld lykkedes det os at koble Travel Dock til USB-C-stikket på en Android-telefon, så vi kunne bruge forskelligt ekstraudstyr sammen med telefonen, selv om det faktisk slet ikke er en mulighed,  Sandberg reklamerer med. Vi flyttede blandt andet filer over på en USB-nøgle og tilsluttede et tastatur via USB-kabel, så vi pludselig kunne bruge telefonen som en lille arbejds-pc.


+ Mange funktioner

+ Nogle funktioner virker også på telefonen

– Dårlig lyd

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En fiks rejsekammerat, der forvandler én USB-port til mange nye tilslutningsmuligheder.

Specifikationer

Mærke
Sandberg
Produkttype
Dockingstation
Mål
16,2 x 7,2 x 1,8 cm
Vægt
140 gram
Tilslutning
SD, microSD, HDMI, 2 x USB 3.0, 1 x USB C, Ethernet kabelnetværk, hovedtelefon, mikrofon