I startpakken fra Ring får du selve baseenheden, et tastatur til entreen, en bevægelsessensor, en sensor til dør eller vindue og en repeater til ZWave-netværket. Du kan tilkøbe ekstra sensorer.

Ring Alarm Starter Pack, Gen. 2

Ring Alarm Starter Pack er en komplet pakke med alt, du behøver for at udstyre hjemmet med en alarm. Den er brugervenlig og velfungerende, men du får kun fuld glæde af den, hvis du betaler et løbende abonnement.

af Henning Rasmussen #Diverse #Ring
8.1

Alarmsystemet Ring Alarm Starter Pack er nemt at komme i gang med og giver ekstra tryghed i hjemmet. Trygheden er dog mindre, hvis du ikke betaler løbende abonnement.

Det Amazon-ejede firma Ring er mest kendt for deres dørklokker med indbygget kamera, som vi også har testet. Firmaet producerer dog også alarmer, og her har vi haft fingrene i startsættet med fem enheder: En baseenhed, der kobles til dit netværk og rummer en sirene, et tastatur til entreen, hvor du kan slå alarmen fra, en bevægelsessensor, en dør- eller vindue-sensor og en repeater til det ZWave-netværk, som alle enhederne kommunikerer gennem.

Det hele opsættes og styres via Rings app, som også bruges til firmaets andre produkter. Det var nemt at installere alle enhederne takket være grundig forklaring i appen. I pakken følger kun de mest basale enheder, du skal bruge for at komme i gang, men alarmsættet kan nemt udvides med flere sensorer til fx vinduer og døre. Vi monterede dørsensoren på hjemmets mest sårbare placering – døren i udestuen – og bevægelsessensoren i stuen. Når døren åbnes og lukkes, hører du en ringelyd fra baseenheden, og du kan ikke aktivere alarmen uden først at lukke døre og vinduer med sensorer. Det fungerer rigtig fint i praksis.

Ideen med at købe en alarm som denne, man selv sætter op, er at man slipper for dyre abonnementer hos fx Verisure eller G4S. Til gengæld må man så leve med, at der ikke kommer en vagtmand ud, når alarmen går. I stedet går en sirene i gang fra baseenheden, og du får besked på telefonen, så du selv kan underrette politiet. Det stiller dig dog ringe, hvis tyven vælger at afbryde strømmen til baseenheden eller din internetforbindelse.

Her har Rings alarm den funktion, at et indbygget mobilmodem straks kobler på internettet via mobile netværk, så du stadig kan styre alarmen, hvis hjemmets internetforbindelse afbrydes. Samtidig ringes op til et antal nødkontakter, du selv har angivet, og baseenhedens indbyggede batteri sørger for at sirenen og internetforbindelsen ikke slukkes, selvom strømmen går i helt op til 24 timer. Disse udvidede funktioner kan dog kun aktiveres, hvis du abonnerer på Rings abonnement Ring Protect Plus, der koster 100 euro om året – 750 kroner. Uden dette abonnement giver alarmsættet ikke den tryghed, du kan forvente, men hvis du omvendt vælger at betale for abonnementet, får du nogle gode funktioner, som gør Rings alarm til et værdigt alternativ til de dyre sikkerhedsfirmaer.

På tastaturet, du monterer i gangen og som bruges til at slå alarmen til og fra, sidder desuden tre nødknapper, du kan aktivere, hvis der fx er brand, du har en helbredsmæssig nødsituation, eller en røver står ved din dør. Så går alarmen straks i gang, og der ringes op til dine nødkontakter. Det er en yderst brugbar funktion, der især kan give ældre medborgere ekstra tryghed i eget hjem.


+ Indbygget adgang til mobile telenetværk

+ Mulighed for nødopkald og fjern-deaktivering

+ Kræver løbende abonnement

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Ring Alarm Starter Pack er en komplet pakke med alt, du behøver for at udstyre hjemmet med en alarm. Den er brugervenlig og velfungerende, men du får kun fuld glæde af den, hvis du betaler et løbende abonnement.

Specifikationer

Mærke
Ring
Produkttype
Alarmsystem
Tilslutning
LAN, WiFi, Zwave, backup via mobilt netværk (kræver Ring Protect Plus-abonnement)
Andet
Pakken indeholder: Baseenhed, tastatur, dør-/vindue-sensor, bevægelsessensor, Zwave-repeater