Filament-pæren er dekorativ nok til at hænge uden en lampeskærm.

Philips Hue White Ambiance Filament ST64/ST72 E27 Edison

Philips Hue-pæren giver et hyggeligt, gammeldags lys, men du kan styre den som moderne smart lys.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Philips
9.6

Philips Hues serie af filament-pærer er et næsten perfekt forsøg på at efterligne lyset fra gammeldags glødepærer med topmoderne teknologi.

Filament Edison-serien er flotte elpærer –  også når de er slukkede. Pærerne gør sig særlig godt i en lampe, hvor pæren er synlig.

Når du tænder for pæren med Hues app eller ved at bede Google Assistent om det, er lyset blødt og bedst egnet til hyggebelysning. Du kan styre om lyset skal virke varmt eller koldt, men du kan ikke ændre farve på det.

Lige som de øvrige pærer fra Hue, er opsætningen virkelig nem. Pærerne kræver ikke en central Hue Bridge koblet til din router for at kunne styres med din telefon. Du kan bare oprette forbindelse via Bluetooth med Hues nyligt opdaterede app til din smartphone.

Det er dog først, når du kobler alle dine Hue-pærer sammen gennem en bridge, at det for alvor giver mening at udstyre hjemmet med de smarte pærer. Så kan du nemlig styre dem rum for rum, og du kan også tænde og slukke for lyset, når du ikke er hjemme.

Filament-pærerne bruger ikke samme teknologi, som de fleste andre Hue-pærer. Efter at have været tændt i få minutter var vores to testpærer – om ikke brandvarme – så i hvert fald temmelig lune. Deres energimærke er da også et G, som er det lavest mulige for denne type produkter. Det er dog efter en ny skala for energimærkning, som trådte i kraft den 1. september 2021, og Hues filamentpære bruger stadig langt mindre strøm end en tilsvarende glødepære ville have gjort.

Filament-pæren fås i flere størrelser, så husk at se på målene, så du er sikker på, at den, du køber, passer til din lampe.


+ Elegante pærer

+ God app

– Energimærke G

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Philips Hue-pæren giver et hyggeligt, gammeldags lys, men du kan styre den som moderne smart lys.

Specifikationer

Mærke
Philips
Produkttype
Smart pære
Mål
133 x 60 mm, E27-fatning
Tilslutning
Bluetooth, Wi-Fi