Test af Opera Mail

Opera Mail

Opera Mail er behageligt at arbejde med, når du først har gennemgået en svær opsætning.

af christian Slot #Diverse #Opera
7.0

Denne test er en del af stortest af mailprogrammer i Komputer for alle #2 – 2018.

Der er én stor fordel – og én stor ulempe ved Opera Mail. Den helt store akilleshæl er, at det er møjsommeligt at komme igennem opsætningen. Du præsenteres ganske vist for en trin for trin-guide, der spørger dig om din e-mailadresse og kodeordet til denne.

Men efter at have indtastet din mail fra eksempelvis Outlook eller Gmail skal du efterfølgende ind og manuelt indtaste IMAP- og SMTP-servere og ændre portnumre. Du kan naturligvis finde oplysningerne ved en simpel søgning på Google, men det havde været langt smartere, at der var en opsætningsguide, der selv fandt oplysningerne, som nogle af de andre mailprogrammer har.

Det virker lidt gammeldags. På samme måde som når du skal importere kontakter, her får du muligheden for at importere fra for længst forældede Netscape og Eudora på linje med moderne programmer som Outlook og Thunderbird.

Den afgørende gode ting ved Opera Mail er, at du kan have lige så mange mailkonti tilknyttet som du vil.

De listes overskueligt op i startvinduet i et minimalistisk design uden nogen fancy knapper og farver. I midten findes en kompakt liste med samtlige mails, vinduet inddeles i mindre bidder fordelt på måneder, som kan minimeres, så du kun ser denne måneds mails i vinduet.

Helt til højre i tretrinsraketten finder du indholdet af den valgte mail, hvor låget af vinduet er en værktøjsline med simple ikoner.

En anden prisværdig funktion i Opera Mail er muligheden for at sortere mails direkte fra startbilledet baseret på om de indeholder vedhæftninger i form af fx dokumenter, billeder eller zip-filer. Det er rart, hvis du ved, du har fået en mail med en vedhæftning, men ikke orker at scrolle igennem oversigten eller ved, hvilket søgeord, du skal gå efter.

Opera er desuden god til at kategorisere mails. Med funktionen Mærkater kan du hurtigt oprette kategorier som fx ”Vigtigt”, ”Arbejde” eller ”Sjovt”. Mærkaterne findes i oversigtsmenuen, så du hurtigt kan finde frem til dine mails i de enkelte kategorier.

Til gengæld har du ikke mulighed for at importere dine kalendere, som du har det i andre mail-klienter.

+ Uendelig antal konti
+ God filtrering
– Svær opsætning
– Ingen kalenderfunktion

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Er du til simplicitet og minimalisme, er Opera et oplagt valg for dig. Opsætningen er dog en anelse svær, og der findes ingen kalenderfunktion.

Specifikationer

Mærke
Opera
Produkttype
Mailprogram