Test af Mozilla Thunderbird

Mozilla Thunderbird

Stærkt mailprogram der bygger på faneblade.

af Christian Slot #Diverse #Mozilla
7.5

Denne test er en del af stortest af mailprogrammer i Komputer for alle #2 – 2018.

Mozilla er mest kendt for browserprogrammet Firefox, men Mozilla tilbyder også et ganske stærkt e-mailprogram, der kan måle sig med de bedste betalingsprogrammer.

Det er et brillant designvalg, at dine åbne vinduer inddeles i faner øverst i brugerfladen. Det befrier dig fra at skulle jonglere imellem flere vinduer, når du vil skifte imellem dine mapper eller navigere til kalenderen. Fanerne gør det enormt hurtigt at skifte imellem de forskellige funktioner, fordi du altid ved, hvor de befinder sig.

Jeg savner dog at kunne trykke på ”kryds” for at lukke ved at scrolle over de enkelte faner. Jeg skal aktivt trykke på en fane, hvorefter krydset dukker op og er klar til at lukkes. Det lyder som en lille ting, men når man er vant til at spare et klik i alle browsere (jeg har prøvet), så er det et irritationsmoment, der fortjener spalteplads.

Din indbakke minder på mange måder om alle de andre mailprogrammer: Du har en liste i venstre side med alle dine mapper og en større rude i midten, der viser den mappe, du står i. Dobbeltklikker du på en mail, åbner den som en ny fane helt øverst, mens indholdet præsenteres i samme rude i midten. Det fungerer godt og intuitivt. Til gengæld præsenteres alle mails,

Mozille Thunderbird understøtter, som en del andre mailklienter efterhånden gør, eksterne tilføjelser, du han hente og installere i programmet. Du kan eksempelvis hente flere temaer, stavekontrol på andre sprog og humørikoner. Thunderbird fødes med en kalender-tilføjelse, så du kan synkronisere eksempelvis din Google-kalender.

En ulempe er dog, at det kræver 15 trin-for-trin ifølge Mozillas egen guide, før du har Googles kalender inkorporeret i Thunderbird. Det kan undre, hvorfor det skal være så svært, når nogle af konkurrenterne klarer det på et par trin.

Søgefunktionen er ret hurtig, men det irriterer mig, at jeg ikke kan åbne den enkelte mail fremsøgte mail, direkte fra søgeoversigten. Du må nøjes med en listevisning, der kræver to ekstra klik for at komme frem til den fremsøgte mail. Det havde været nemmere, at lave genvej fra søgesiden.

+ Funktionsfyldt brugerflade
+ Faner skaber overskuelighed
+ Mulighed for tilføjelser
– Ingen tråde
– Besværtligt at tilføje kalender

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Et stærkt og overskueligt e-mailprogram, der især er god, hvis ynder at organisere dit arbejde i faner.

Specifikationer

Mærke
Mozilla
Produkttype
Mailprogram