Test af Windows Mail

Windows Mail

Windows Mail er (lidt for) brugervenligt og (lidt for) simpelt.

af #Diverse #Microsoft
7.0

Denne test er en del af stortest af mailprogrammer i Komputer for alle #2 – 2018.

Du har formentlig stiftet bekendtskab med Windows Mail-ikonet (den lille hvide konvolut), hvis du har Windows 10 installeret. Mailprogrammet er standarden i Windows 10, og således også mange brugeres foretrukne mailprogram.

Men er den lige så funktionsdygtig og brugervenlig som de andre mailprogrammer? Svaret er både ja, og nej.
Windows Mail skal have ros for stor brugervenlighed, når du tilføjer dine e-mailkonto til programmet. Uanset om du har Gmail, iCloud Mail, Outlook eller en af de mange andre, er der en udførlig og nem guide, der viser dig, hvordan du gør. Der er i øvrigt ingen restriktioner på antallet af mailkonti, du kan tilføje.

Udseendet er designet, så du ikke har de store muligheder på startskærmen. Som mange af konkurrenterne er billedet tredelt med en menu til venstre, oversigt i midten, mens mail-indholdet befinder sig på højre side.

Det ser en smule (for) afpillet ud. Og det er der en forklaring på.

Mail er blottet for funktioner, som kendetegner og – vil nogen mene – gør de andre mailprogrammer gode. Du har blandt andet ikke mulighed for at kategorisere dine mails, så du hurtigt kan finde frem til dem. Vil du sortere, bliver du nødt til at lave mapper med navne som fx ”arbejde” og ”privat”, hvilket begrænser brugen en anelse.

Derudover irriterer det mig en anelse, efter at have brugt andre mailprogrammer, at jeg ikke kan få lov at åbne hver enkelt mail i et separat vindue eller faneblad, men i stedet er tvunget til kun at kunne læse mailen i indholdsvinduet til højre.

Som med andre funktioner er også signatur-funktionen en anelse skrabet. Du kan ikke tilføje billeder eller links, og du kan ikke bestemme, hvornår signaturen skal inkluderes.

Hvorfor er Mail-funktionen i øvrigt ikke forbundet med OneDrive? Det ville give mening med et økosystem, hvor det var let at hente, gemme og videresende filer direkte fra OneDrive.

Der er ikke en kalenderfunktion indbygget i Windows Mail. Vælges denne, åbnes i stedet Windows Kalender som et separat program, hvilket naturligvis giver god mening – men jeg havde gerne set, at kalenderen var indbygget i Mail-vinduet som man ser det i andre mailprogrammer. Det smarte er dog, at hvis du får en mail, som Windows genkender som en dato, er det nemt at plotte ind i kalenderen.

+ Nem opsætning
+ Flere mailkonti
– Ikke muligt at kategorisere
– Generelt få funktioner

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Windows Mail er brugervenligt og nemt at gå til - specielt fordi det er indbygget i Windows. Men andre mail-programmer er en tand bedre.

Specifikationer

Mærke
Microsoft
Produkttype
Mailprogram