Luxaflex Powerview-gardiner har indbyggede motorer, så de kan styres med fjernbetjening eller via en app.

Luxaflex PowerView

Med Luxaflex PowerView får dine gardiner motorer, så de kan styres via en fjernbetjening eller fra firmaets app på din smartphone.

af #Diverse #Luxaflex
9.0

Der findes efterhånden et utal af forskellige produkter, som falder ind under kategorien Smart home – altså smarte enheder, som på en eller anden måde gør dit hjem mere intelligent. Men en del af disse er mildest talt unødvendige, hvis ikke direkte fjollede. Det kan man bestemt ikke sige om Luxaflex Powerview, der er intelligente gardiner til dit hjem. Selvom det måske lyder overflødigt, vænner man sig så hurtigt til at have de motoriserede gardiner, at det virker helt forhistorisk at undvære dem igen.

Den danske gardinproducent Luxaflex stillede et PowerView-gardin og en PowerView-startpakke til rådighed for os, så vi kunne teste systemet. PowerView virker med adskillige af firmaets gardiner, og vi afprøvede det på et rullegardin, hvor selve motoren og den trådløse radiosender er indbygget i røret, og det eneste synlige af det elektriske system derfor er en lille ledning, som stikker ud.

Opsætningen af rullegardinet foregår præcis som med almindelige rullegardiner. Det tog under en halv time at skrue de to beslag fast i toppen af vindueskarmen og hægte rullegardinet fast. Den lille ledning skulle herefter sættes i et batterirør med 12 stk. almindelige AA-batterier, der tilsammen leverer 18 volt. Røret skruede jeg fast på undersiden af karmen, og det var igen nemt og smertefrit at forbinde de to enheder. Det er dog også muligt at købe en strømforsyning til stikkontakten, hvis du ikke vil skifte batterier hver 9.-12. måned.

Når gardinet er på plads, skal dets indbyggede radiosender parres med den medfølgende fjernbetjening, og her løb jeg ind i problemer, for man skal igennem en besværlig procedure, som skal startes forfra, hver gang gardinet eller modtageren ikke modtager signalet. Først skal man holde en knap på fjernbetjeningen inde i seks sekunder, og derefter trykke på en knap i siden af gardinet. Det får dem til at finde hinanden, hvilket er forholdsvist ukompliceret, men når man efterfølgende skal indprogrammere, hvor langt gardinet skal bevæge sig henholdsvis op og ned, går den besværlige procedure galt og man må begynde forfra. Det kan gøres meget mere brugervenligt!

Til gengæld går det noget nemmere med installationen af PowerView-hubben, som kan styre gardinet via din router og en app på din smartphone. Når du har installeret hubben og tilføjet den i appen, er du klar til straks at køre gardinet op og ned – direkte fra telefonen – og hvis du opretter en gratis PowerView-konto fra appen, kan du fremover endda styre gardinet, når du ikke er koblet på dit hjemmenetværk. Fra den brugervenlige app kan du nu oprette scener, hvor gardinet opfører sig på forskellige måder.

I appen kan du gemme forskellige scener, som enten styrer et enkelt eller flere gardiner. Scenerne kan køres automatisk på bestemte tidspunkter.
I appen kan du gemme forskellige scener, som enten styrer et enkelt eller flere gardiner. Scenerne kan køres automatisk på bestemte tidspunkter.

 

I appen kan du gemme forskellige scener, som enten styrer et enkelt eller flere gardiner. Scenerne kan køres automatisk på bestemte tidspunkter.

Du kan fx have en scene, hvor gardinet er helt oppe og helt nede, og så bruge disse scener til automatisk at styre gardinet, så det kører op af sig selv om morgenen og ned igen om aftenen – uden du behøver røre en finger. Og rigtig smart bliver det, hvis du eksperimenterer med appens mere intelligente muligheder, hvor du fx kan få gardinerne til at bevæge sig efter solen i løbet af dagen, så der altid lukkes samme mængde lys ind. PowerView kan kobles sammen med andre smarte løsninger og fx styres af tjenesten IFTTT, der rummer tusinder af allerede fastsatte opskrifter. Selv indstillede jeg gardinet til automatisk at køre op og ned hver dag, da jeg for nylig var på ferie i to uger, så en eventuel tyv ville tro, at husets beboere var hjemme.

Luxaflex PowerView har kørt fuldstændig stabilt og uden at miste forbindelsen i al den tid, jeg har testet det, hvilket bestemt ikke er en selvfølge for udstyr til det smarte hjem. De eneste minusser ved produktet er den lidt besværlige parring med fjernbetjeningen, og så det faktum, at du ikke bare kan købe gardinerne som en færdigvare i det lokale byggemarked. Gardinerne skal bestilles på mål hos fx Garant eller Sega, og det koster derfor mere end et sæt almindelige rullegardiner fra fx Debel. Et rullegardin på 120 x 120 cm koster hos Sega 840 kroner – dertil kommer omkring 1500 for motoren og 2500 kroner for startpakken med hub og fjernbetjening. Det sidste skal du dog kun bruge ét eksemplar af, uanset hvor mange gardiner du har.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

PowerView er et stabilt, fascinerende og velfungerende produkt, som skubber dit hjem langt ind i fremtiden. Nu behøver du ikke røre en finger morgen eller aften, når gardinerne skal op eller ned - og det virker hver gang!

Specifikationer

Mærke
Luxaflex
Produkttype
Gardiner
Tilslutning
LAN
Andet
Startsættet rummer en fjernbetjening og en hub til din router