Hjulet styrer lydstyrken i optagelsen.

Logitech Yeti GX

Yeti GX lever ikke helt op til prisen, men lyden får helt sikkert et markant løft i forhold til computerens indbyggede mikrofon.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Logitech
7.9

Yeti GX er en buttet mikrofon til videosamtaler eller optagelser af din stemme ved computeren. Tilslutningen sker med et USB-kabel, og det betyder, at du bliver fri for elektronisk støj fra pc’ens indre komponenter, som man nogle gange kan blive udsat for ved en traditionel tilslutning med et micro-jackstik. USB-kablet er to meter langt, så du kan placere mikrofonen lidt på afstand af computeren, hvis du har lyst til det.

Din stemme bliver fint opfanget og gengivet. Lyden er klasser bedre end den indbyggede mikrofon i en bærbar pc, men i forhold til mikrofonen i et headset var vi lidt skuffede over, at lyden faktisk var nogenlunde på samme kvalitetsniveau. Vi havde håbet på varmere og mere detaljerig lyd.

Når du bevæger dig foran mikrofonen, kan stereoeffekten tydeligt høres, hvis lyden afspilles i et par hovedtelefoner. Vi kunne svagt høre lyden fra tastaturet, når vi skrev, mens vi talte i mikrofonen, men ellers er den god til at fokusere på området foran den og dermed din stemme. Knappen, der afbryder mikrofonen, giver dog et lille klik, som kan høres i optagelsen. Når lyden er afbrudt, lyser volumenhjulet rødt, så du ikke er i tvivl, om hvorvidt folk kan høre dig, når du sidder i en samtale.

Du kan finindstille lyden med Logitechs udmærkede indstillingsprogram til Windows. Her kan lyden ændres, så den fx ikke forvrænges så meget, hvis du taler højt. Det kræver ikke den store indsigt i lydens egenskaber, for du skal bare slå funktionen Smart Audio Lock til ved at krydse en enkelt valgmulighed af.

Hvis du er i det muntre hjørne, har programmet en stribe lydeffekter, så din stemme fx kan komme til at lyde som en robot. På samme måde som med Logitechs mus og tastaturer, kan du også indstille lyset i ringen på bagenden af mikrofonen.


+ Fint indstillingsprogram
+ God stereoeffekt
– Lydkvaliteten lever ikke op til prisen

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Yeti GX lever ikke helt op til prisen, men lyden får helt sikkert et markant løft i forhold til computerens indbyggede mikrofon.

Specifikationer

Mærke
Logitech
Produkttype
Mikrofon
Mål
17 x 10 x 10 cm
Vægt
616 g
Tilslutning
USB
Andet
Frekvensområde: 50Hz-18KHz