Lyset fra pærerne kan dæmpes, uden at du behøver at pille ved elinstallationerne.

LIFX Mini Day & Dusk, LIFX Downlight med flere

De nye pærer fra LIFX er et godt og nemt sted at begynde, hvis du vil have smart lys i hjemmet.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #LIFX
9.3

Smart Home-teknologi, hvor alt lige fra kaffemaskinen til gardinerne kan styres med en app på telefonen, har fået lidt af et gennembrud i de seneste par år.

Det bedste sted at starte, når man vil gøre sit hjem højteknologisk og fjernbetjent, er belysningen. Det er her, du kan få de mest mærkbare fordele ved at koble husets apparater på netværket, og det er samtidig forholdsvis nemt og billigt at komme i gang, fordi du kan lægge forsigtigt ud med blot at udskifte et par pærer. Lyspærerne fra firmaet LIFX er endda endnu nemmere at installere end den populære Philips Hue-produktserie og discountopkomlingen IKEA Trådløs. Du slipper nemlig for at skulle opsætte og indstille en central hub for at bruge pærerne fra LIFX. De skal blot skrues i en ledig fatning og forbindes til telefonen. Til gengæld er IKEAs pærer lidt mere lysstærke.

LIFX har et bredt udvalg af pærer og andre former for belysning. Jeg testede en håndfuld blandede LED-pærer og et enkelt spot. Jeg har prøvet kræfter med pærer fra tre andre producenter, og LIFX-løsningen er den hidtil mest ukomplicerede.

Det tog mig kun et par minutter at skrue pæren i, hente og åbne den gratis app og få forbindelse, så jeg kunne styre pæren med telefonen.

Brugervenligheden sammenholdt med den fornuftige pris gør LIFX til et godt sted at starte, hvis du vil afprøve fordelene ved at sætte lyset på netværket.

Nemt at gruppere pærer

Hvis man går skridtet videre og vil samle flere pærer i en gruppe, er det faktisk lige så nemt som den indledende opsætning. Betjeningen er meget intuitiv, og når først jeg havde samlet tre pærer i en gruppe under navnet “Køkken”, kunne jeg styre dem samlet som én pære.  Pærerne kan også indstilles, så de automatisk ændrer lys i løbet af dagen, og det fx bliver mere rødligt hen på aftenen.

Du kan vælge mellem farvede pærer og hvide pærer, der dog kan ændre farvetemperatur. De hvide pærer er lidt billigere, og hvis du køber flere ad gangen, bliver prisen endnu mere overkommelig. 

Systemet fra LIFX er fremtidssikret til udviklingen de kommende år, for det virker også med de digitale assistenter fra fx Apple, Google og Amazon. Jeg koblede LIFX sammen med Amazons Alexa, som styres ved hjælp af stemmekommandoer, og jeg kunne uden problemer tænde og slukke for lyset og ændre lysets styrke og nuancer blot ved at sige, hvad jeg ønskede, og i hvilket rum det skulle ske. Man vænner sig hurtigt til at sidde i sofaen og bede om at få lyset dæmpet, uden at man behøver at rejse sig og bevæge sig hen til kontakten.

Find laveste pris:

www.pricerunner.dk

+ Nemt at komme i gang
+ Kræver ikke ekstraudstyr

– Ikke så lysstærke som IKEAs pærer

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En utrolig nem måde at få smart lys i hjemmet på. Pærerne kræver ikke, at ekstraudstyr kobles til din router.

Specifikationer

Mærke
LIFX
Produkttype
Fjernstyret lys