Pæren har en lidt aparte form, men lyset er der ikke noget galt med.

LIFX A60

LIFX-pæren er nem at styre og reagerer hurtigt, når man tænder og slukker – men app’en trænger til en oprydning.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #LIFX
7.8

Det australske mærke LIFX blev grundlagt i 2012 udelukkende for at producere smarte pærer. LIFX kan ikke levere det vildtvoksende og varierede udvalg af lyskilder som den store, etablerede konkurrent Philips, og den tilhørende app kan heller ikke bruges til at styre en masse andre smart home-dimser som hos de netværksfirmaer, der har pærer som en del af et bredt sortiment af produkter.

Selv om LIFX er startet fra bunden, er det alligevel lykkedes at skabe en god pære, der sagtens kan måle sig med konkurrenterne fra de store virksomheder.

Selve pæren, A60, har en lidt mærkværdig form med en flad top, men det har nu ikke nogen synlig indflydelse på belysningen.

Vi havde lidt problemer med den indledende opsætning af pæren. Først efter at have genstartet et par gange lykkedes det at skabe forbindelse mellem app’en og pæren. Til gengæld slipper du for at skulle koble en hub til din router. LIFX-pæren virker nemlig uden og skal blot skrues i en fatning for at være klar til at blive koblet sammen med app’en.

LIFX-app’en er nem at bruge, men virker en smule rodet. Øverst finder du de lamper, du har installeret, og i næste række kan du vælge at slukke eller tænde lyset i et helt rum ad gangen. Herunder forvirrer app’en med vejledninger i, hvordan man forbinder til blandt andet Google Assistent, og det er vel at mærke, efter at vi allere­de har forbundet til Google Assistent.

Nederst ligger en række tilbud på at købe flere pærer. App’en sender også notifikationer med tilbud på nye pærer. Den slags kunne godt have været gemt ad vejen i en undermenu eller måske endda helt være udeladt. Selve betjeningen af lyset fungerer glimrende. Pæren tænder øjeblikkeligt, når du trykker på lampens ikon i din app.


+ Pæren reagerer hurtigt

+ Du behøver ikke en hub

– Lidt rodet app

– Småproblemer med opsætningen

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

LIFX-pæren er nem at styre og reagerer hurtigt, når man tænder og slukker – men app’en trænger til en oprydning.

Specifikationer

Mærke
LIFX
Produkttype
Smart pære
Tilslutning
E27-fatning