Test af Lenovo Star Wars Jedi Challenges

Lenovo Star Wars Jedi Challenges

Afprøv dine kræfter som en jedi i AR.

af #Diverse #Lenovo
7.7

Jeg var meget spændt, da jeg fik lov til at prøve det nye Star Wars Jedi Challenges, der lader dig svinge dit lyssværd omkring dig som en galning, imens du bekæmper stormtroopere og Sith fra Star Wars universet. Det såkaldte augmented reality, hvor computerskabte billeder lægges oveni den grå og analoge virkelighed, er utroligt spændende.

I pakken med Jedi Challenges finder du et Lenovo Mirage AR-headset med diverse kabler, så du kan slutte din telefon til – hvis den er ny nok til at være understøttet – og et lyssværd, som jeg ærligt må indrømme, fik mig til at fnise lidt af begejstring, da jeg pakkede det ud.

Opsætningen af headsettet er ret nemt, og du bliver guidet hele vejen af Lenovos app på skærmen på din telefon. De fleste baner i spillet sætter dig op mod Star Wars-filmenes stormtroopere, det skyder lasere mod dig, som du skal reflektere med dit lyssværd. Det er meget sjovt de første gange, men denne måde at spille på bliver ret kedelig med tiden. Hver tredje bane er derimod en duel mod en anden lyssværdkæmper. Det er her brugen af lyssværdet virkelig kommer til sin ret.

Hvis du skal nå at beskytte dig mod alle de indkomne slag, skal du virkelig være hurtigt-tænkende, også selvom spillet viser dig, hvor du skal sætte dit lyssværd. Her kunne jeg til tider tage mig selv i at glemme, hvor jeg var, og bare leve mig ind i kampen. Den følelse blev dog ofte afbrudt af, at den del af lyssværdet, der findes på skærmen, kom 20-30 grader ud i en skæv vinkel, som jeg måtte rette op på med den dertil-indrettede knap.

Her ligger spillets problem. Idéen er god, og man kan virkelig føle, at man er en del af spillet, når man svinger sit lyssværd. Men den lidt for dårlige lokalisering af lyssværdet, og den lidt for lille skærm, der gør at du har en meget lille synsvinkel, gør, at spillet aldrig rigtig når sit eget potentiale.

 

Du kan købe det her.

 

+ God indlevelse med lyssværdkamp

+ Underholdende spil

– Dårlig bevægelse i lyssværdet

– Lille skærm

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

I de øjeblikke, hvor man glemmer de tekniske problemer, er Jedi Challenges en virkelig god oplevelse. Det smalle synsfelt og den tvivlsomme sporing af lyssværdet sætter dog en dæmper på oplevelsen.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Produkttype
AR-headset med spil
Tilslutning
Micro USB, USB C & Lightning Cable