Her viser Lenovo Smart Display vejret på engelsk, men den virker heldigvis også på dansk.

Lenovo Smart Display

En fremragende skærm med indbygget højtaler og Google Assistent, men prisen er også høj.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Lenovo
9.4

Google Assistent er den stemmestyrede medhjælper, som du kan få til at tænde og slukke lyset, fortælle dig hvordan vejret bliver i morgen eller måske bare fortælle en vandet vittighed.

Google har selv lanceret flere højtalere med indbygget Google Assistent, og for et halvt års tid siden testede vi Google Nest Hub, en lille skærm, der styres med Google Assistent.

Nu er Lenovo gået Google i bedene og har produceret sit eget bud på en skærm med indbygget Google Assistent og højtaler. Det er ikke nogen dum idé, for det er faktisk lykkedes bedre end for Google selv. Lenovo Smart Display har en god 10,1 tommer stor skærm. Skærmen er trykfølsom, og du kan blandt andet trække en menu ned fra oven, hvor du kan styre skærmens funktioner. Den indbyggede højtaler spiller højt og klart, og den er fin til fx at lytte til radio i køkkenet via internettet.

Lenovo Smart Display har grundlæggende de samme funktioner som Google Display: Du kan få vist ugens vejr på skærmen, og du bede om at få afspillet en bestemt YouTube-video. Det lykkedes mig også efter lidt ventetid at få skærmen til at vise billeder fra mit overvågningskamera, der er koblet sammen Google Home, Googles system til styring af digitale hjem.

Lenovo Smart Display kommer særligt til sin ret i køkkenet. Du kan bede om at få en opskrift på fx frikadeller,  og så læser assistenten opskriften op punkt for punkt, mens du også kan følge med på skærmen. Det er smart, fordi hele processen kan styres med stemmen, uden at du behøver at sætte dine farsindsmurte fingre på skærmen.

Lenovo Smart Display fås i to størrelser, men selv den mindste med ottetommerskærm er næsten dobbelt så dyr, som Google Nest Hub, så man skal virkelig have brug for den lidt større skærm og bedre højtaler for, at det er de ekstra penge værd.


+ God skærm

+ Fin højtaler

– Temmelig dyr

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En fremragende skærm med indbygget højtaler og Google Assistent, men prisen er også høj.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Produkttype
Smart højtaler med Google Assistent
Tilslutning
Wi-Fi 5 (802.11ac)