Dette sæt med to pærer, en gateway og en fjernbe­tjening til 499 kroner har alt, hvad du skal bruge for at komme i gang.

IKEA Trådfri-sæt

Ikeas pærer er billige, men de er svære at få til at fungere, og der kan også være udfald på forbindelsen til pærerne senere hen.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #IKEA
6.9

Ikeas smarte pærer minder en del om det svenske firmas møbler: De er billige, og de kræver en del arbejde, før de kan bruges. I tilfældet med elpærerne, der går under navnet Trådfri, er det ikke en unbrakonøgle, du skal bruge, men en særlig fjernbetjening, som du skal gå rundt og holde helt tæt til alle de pærer og den gateway, du vil koble på dit Trådfri-system.

Gateway’en er nødvendig for at kunne opsætte systemet. Den skal kobles direkte til din router med et kabel og fungerer så som “kommunikations-
central” for dine Trådfri-pærer. Vi ­købte et sæt med gateway, fjernbe­tjening og to pærer. Det giver lidt rabat i forhold til at købe tingene enkeltvis.

  Det er en noget besværlig opsætning i forhold til konkurrenterne. Vi havde fx problemer med at få koblet fjernbetjeningen sammen med vores gateway, men da det til sidst lykkedes, fungerede systemet fint.

Du kan skrue op og ned for lysstyrken med fjernbetjeningen, men du får lidt flere muligheder ved at bruge den tilhørende app fra Ikea. App’en hedder Home Smart og er på dansk. Den er overskueligt indrettet, men den har heller ikke så mange funktioner som tilsvarende apps fra fx Philips Hue. Der er kun nogle få muligheder for at skifte farve.

Vi koblede to hvide pærer og en farvepære til vores gateway, og det virkede fint i begyndelsen. Efter et par dage havde vi lejlighedsvis svært ved at få forbindelse til nogle af pærerne, hvis nogen var kommet til at slukke på kontakten, så de skulle tændes igen. En søgning på nettet efter en løsning på problemet afslørede mange andre Trådfri-brugere med samme problem, men det lykkedes os ikke at få pærerne til at fungere fejlfrit.

Hvis du har højtalere fra Ikea eller samarbejdspartneren Sonos, kan du koble dem sammen med Home Smart-app’en også, så du kan styre lys og lyd sammen.


+ Lav pris

+ Styrer også musik

– Kræver en gateway (hub)

– Ustabil forbindelse til pærerne

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Ikeas pærer er billige, men de er svære at få til at fungere, og der kan også være udfald på forbindelsen til pærerne senere hen.

Specifikationer

Mærke
IKEA
Produkttype
Smart pære
Tilslutning
E27-fatning