Den medfølgende Chromecast sørger for, at du kan spille på fjernsynet.

Google Stadia

En smart løsning til at spille krævende spil på en ældre pc, men det kræver en hurtig internetforbindelse.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Google
8.5

Med Google Stadia kan du spille spil på fjernsynet som med en spillekonsol, men der ER faktisk ingen spillekonsol, for det hele foregår via internettet.

Google Stadia består af to ting: En controller og en Chromecast Ultra. Du skal blot sætte den medfølgende Chromecast i dit fjernsyns HDMI-stik, tænde for controlleren og følge vejledningen på skærmen. Hele opsætningen tager 10-15 minutter, og du skal hente en Google Stadia-app til din telefon undervejs.

Nu kan du spille den håndfuld spil, som følger med Stadia-abonnementet, eller du kan købe nye spil hos Google. Det kræver en ret hurtig forbindelse at få det fulde udbytte af Stadia. Vi testede systemet på to forskellige forbindelser, og når hastigheden kom ned i nærheden af 10 Mbits/sekund, hakkede afviklingen af spillet så meget, at det var svært at spille.

Du kan også spille på pc’en efter samme princip med at streame spillet via nettet. Det er smart, hvis du har en lidt sløv pc på en meget hurtig internetforbindelse, fordi du så kan køre spil, som computeren ikke selv kan afvikle.

Prisen for Stadia er lavere end for traditionelle spillemaskiner som Xbox One og PlayStation 4, men de cirka 1.000 kroner dækker kun tre måneders abonnnement. Herefter koster det 69 kroner om måneden at blive ved med at spille.


+ Billig løsning

+ Spil nye spil på en gammel pc

– Kræver en hurtig forbindelse

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En smart løsning til at spille på tv'et eller en ældre pc, men det kræver en hurtig internetforbindelse.

Specifikationer

Mærke
Google
Produkttype
Spillesystem
Tilslutning
HDMI