“OK GOOGLE!” er ordene, du skal sige for at vække Google Home Mini til dåd.

Google Home Mini

Google Assistent er en stemmestyret medhjælper, som kan svare på spørgsmål i dagligdagen eller styre digitale apparater via dit netværk.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Google
8.8

Google Assistent kan nu gratis hentes på dansk til din telefon. Derfor har Google også lanceret sine “Home”-produkter med Google Assistent indbygget i Danmark – bl.a. den lille internetforbundne højtaler Google Home Mini. Jeg stillede den op i min stue og fik den i gang på få minutter.

Jeg koblede mit fjernsyn, musiktjenesten Spotify, en digital elpære og mit overvågningskamera til assistenten ved hjælp af den gratis Google Home-app på min Android-telefon. Herefter kunne jeg få Spotify til at afspille musik gennem en app på mit smart tv. Jeg kunne også hurtigt få vist billedet fra mit overvågningskamera på tv-skærmen ved at afgive en kort kommando til Google Home Mini.

Jeg forsøgte at få svar på forskellige spørgsmål, og assistenten hjalp med regnestykker og klokkeslættet, men da jeg prøvede at udvide min almene viden ved at stille spørgsmål som “Hvor gammel blev Michael Jackson?” fik jeg mærkværdige svar: “Michael Jacksom døde i 2009. Han blev 9 år.” Google Assistent trækker på den danske udgave af Wikipedia for at besvare den slags spørgsmål, og det er åbenbart ikke den mest vellykkede kilde.

Overordnet set virker Google Home Mini dog fint. Den kan høre dig på lang afstand, og den gør som regel, som den får besked på. Om man har brug for den, er en helt anden sag. De fleste opgaver, som den lille lyttende højtaler kan bruges til, kan faktisk klares nemmere på den gode gammeldags måde ved fx at række en arm ud og slukke for lyset på kontakten.

+ Kan fjernstyre dit digitale hjem

+ Taler dansk

– Lidt tvivlsom informationskilde til almen viden

Kan købes her:

https://store.google.com/

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Google Assistent er nem at koble sammen med fx digitale pærer, og Assistenten forstår nu, hvad du siger på dansk.

Specifikationer

Mærke
Google
Mål
9,8 x 4,2 cm