Programmet bruger nogle steder så små bogstaver, at teksten kan være svær at tyde.

Foto.com A3-fotokalender på fotopapir

Det er en noget rodet oplevelse at designe en kalender hos Foto.com, men det endelige resultat er faktisk fint nok.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Foto.com
6.2

Denne test er taget fra vores store test af fotokalendere i Komputer for alle nummer 18, 2019:

Det er ikke for brugervenlighedens skyld, du skal bestille din kalender hos firmaet Foto.com. Det er nemlig ikke ligefrem det mest pædagogiske designprogram, vi har prøvet hos en fototjeneste. Programmet er ganske vist på dansk, men det er så dårligt oversat, at det er lige før, det ville have været bedre på engelsk. Faktisk er der stadig engelske rester hist og her, hvor oversætteren tilsyneladende er faldet i søvn.

Du uploader dine billeder via en menu, hvor mapperne i oversigten er så små, at det kan være svært at tyde teksten. Hvis du har billeder liggende andre steder, kan du også hente dem direkte ind i programmet fra Facebook og Flickr. Der er hverken synlige redskaber eller højrekliksmenu, når du redigerer kalenderen, så det er meget svært at finde ud af, hvordan du skal tilpasse dine billeder. Ved et tilfælde opdagede jeg, at jeg kunne få en lille menu frem ved at dobbeltklikke på et billede. Det gav blandt andet mulighed for at dreje billedet 90 grader – men der mangler generelt redskaber til at redigere billederne med i programmet. Det er for besværligt at få rettet kalenderen til, så den bliver præcis, som man gerne vil have den.

Når du skal hoppe rundt mellem de forskellige måneder, er du nødt til at at bladre med to små pile i bunden af billedet. Her ville det have været rart, hvis kalendersiderne lå i den ene side af skærmen, så man bare hurtigt lige kunne klikke på dem for at begynde at arbejde med en ny måned.

Det tog lidt over en uge, før vores kalender ankom. På trods af den besværlige designproces, var der ikke noget galt med det endelige resultat. Billederne stod skarpt og flot på det kraftige fotopapir, og kalenderen var forsynet med en kraftig spiralryg med et lille hak til ophængning.


+ Flot kalender

– Rodet program

– Dårligt oversat

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Det er en noget rodet oplevelse at designe en kalender hos Foto.com, men det endelige resultat er faktisk fint nok.

Specifikationer

Mærke
Foto.com
Produkttype
A3-fotokalender på fotopapir
Mål
A3