Danfoss Eco

Nu kan du gøre dine gamle radiatorer smarte. Med Danfoss Eco kan du styre varmen i huset via en app til din smartphone.

af #Diverse #Danfoss
9.2

Danfoss er ikke nybegyndere, når det handler om smarte termostater, og det er efterhånden nogle år siden, firmaet lancerede deres Connect-termostater, der gjorde det muligt at styre varmen fra en central kontrolenhed – og endda via en app på telefonen.

Med Danfoss Eco, der er Danfoss’ helt nye smarte termostater, får du nogle af de samme muligheder, men meget billigere og meget mere tilgængeligt. Eco er ganske enkelt nem at komme i gang med. I pakken findes en hurtig start-vejledning med forståelige tegninger, der minder om en Ikea-vejledning. Der medfølger også adaptere til ventiltyperne RA, M30, RAVL og RAV, så Eco passer på stort set alle danske radiatorer.

Jeg fulgte den tegnede vejledning, og satte først to stk. AA-batterier i termostaten (følger ikke med). Så fjernede jeg radiatorens eksisterende termostat, satte en af de medfølgende adaptere på plads og klikkede herefter Danfoss Eco på radiatoren. Det lyder måske teknisk, men jeg har ingen VVS-baggrund og klarede det hele på under fem minutter. I manualen er en såkaldt QR-kode, man kan scanne med telefonen for at hente appen til Android/iOS, men du kan også bare søge efter Danfoss Eco, der hvor du henter apps. Straks du starter appen, søger den efter og finder termostaten, og efter en hurtig firmware-opdatering var den klar til brug. Det er virkelig nemt.

Fra appen kan du indstille husets døgnrytme, så termostaten selv skruer ned for varmen om natten, og når du er på arbejde, ligesom du kan indstille ferie-tilstand og sørge for ikke at spilde penge på unødig opvarmning, mens du alligevel ikke er hjemme. Faktisk kan du stort set det samme med Danfoss Eco, som du kan med det dyrere Connect-system, som kræver en kontrolenhed og andre termostater, og som er noget mere besværlige at opsætte.

Når du styrer termostaten fra app’en, kan du naturligvis også hurtigt skrue op og ned for varmen, og termostaten lyser rødt, når den er styret på denne måde. Du kan nemlig ikke samtidig justere temperaturen fra termostatens drejehjul. Så snart du lukker appen kan du igen justere varmen direkte fra termostaten, og du styrer det efter den temperatur, som vises i displayet – istedet for de gammeldags trin 1-5. Det gør det nemmere at ramme en passende rumtemperatur.

De eneste begrænsninger ved Eco er, at forbindelsen anvender Bluetooth, der har en maksimal rækkevidde på 10 meter. Det betyder, at du skal stå inden for 10 meter med din smartphone, når du bruger app’en. Og da Eco virker uden kontrolenheden, som har forbindelse til internettet, kan du heller ikke justere temperaturen, når du ikke er hjemme. Vil du det, skal du i stedet have fat i det dyrere Connect-system.

Eco er det perfekte valg til små boliger og til de, der gerne vil have nogle smarte muligheder i hjemmet uden at bruge en formue på det.

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Eco er helt utroligt nem at installere og anvende. Det tager blot få minutter at erstatte dine gamle termostater og gøre dine radiatorer intelligente.

Specifikationer

Mærke
Danfoss
Produkttype
Smart termostat
Tilslutning
RA, M30, RAVL og RAV