Du kan styre mange indstillinger med knapperne på boksen, og resten ordnes i det tilhørende Windows-program.

Creative Sound Blaster X5

Creatives eksterne lydkort kan forbedre lyden på computeren, og du kan koble mange lydkilder til på samme tid.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Creative
9.1

Sound Blaster X5 overtager behandlingen af lyd fra din pc og løfter lydkvaliteten til et højere niveau.

X5 er en lille, sort boks med et eksternt lydkort, der kan kobles til din computer på flere forskellige måder: Det nemmeste er bare at bruge en USB-C-port, for så får X5 både strøm og et digitalt lydsignal på samme tid. Der er også både en optisk lydindgang og en gammeldags analog phono-indgang, så du kan også koble andre lydkilder til lydkortet. X5 har endda indbygget en Bluetooth-modtager, så du også kan afspille musik fra fx din telefon, og høre den i de samme hovedtelefoner.

En af fordelene ved at bruge et eksternt lydkort som X5 er, at du fjerner påvirkningen af elektroniske støjkilder inde i pc’en. Vi fik en klar forbedring af lyden, da vi brugte USB-forbindelsen til X5 fremfor at slutte hovedtelefonerne direkte til et hovedtelefonstik på forsiden af vores stationære pc.  Volumen kunne oven i købet skrues så højt op, at vi var nødt til at tage hovedtelefonerne af, inden vi drejede den store volumenknap på X5 det sidste stykke.

Du kan ændre lydens egenskaber med forudindstillede profiler ved et tryk på på equalizer-knappen under X5’s skærm. På skærmen kan du så se, om du fx har indstillet lyden til musik eller spil. Lyden kan finindstilles i Creatives enkle og overskuelige Windows-program, som du kan hente på firmaets hjememside.

På forsiden er der indgang til en mikrofon, og lige ved siden af sidder en drejeknap, så du nemt kan styre lydniveauet på mikrofonen. Der sidder også en mute-knap, så du kan lukke af for mikrofonen med et hurtigt tryk.

Der følger tre forskellige kabler med Sound Blaster: Et USB-kabel, et optisk kabel og et phono-kabel, så du har alt, hvad du skal bruge for at komme i gang.


+ Fremragende lyd

+ Nemt at skifte lydprofiler

+ Mange tilslutninger

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Creatives eksterne lydkort kan forbedre lyden på computeren, og du kan koble mange lydkilder til på samme tid.

Specifikationer

Mærke
Creative
Produkttype
Eksternt lydkort
Tilslutning
1 x TOSLINK Optical In, 1 x TOSLINK Optical Out, 1 x phono Line-in, 1 x Phono Line-out, 1 x 3.5 mm hovedtelefon-udgang, 1 x 4.4 mm Headphones-out, 1 x 3.5 mm mikrofon-indgang, 1 x USB-C-port, 1 x USB-A Audio-out port