Med Conrad Conrad får du det store samlingssted for alt dit smarte elektronik.

Conrad Connect

Conrad Connect samler alle komponenterne i dit smarte hjem og giver dig mulighed for at oprette opskrifter, hvor de aktiverer hinanden - fx at lyset tændes, når du ankommer til dit hjem.

af Henning Dadkhah Rasmussen #Diverse #Conrad
8.2

Enhver elektronikproducent med respekt for sig selv har de senere år sendt såkaldte smarte produkter på markedet – altså enheder, der gør hjemmet mere intelligent ved, at du fx kan styre lyset, mens du ikke er hjemme, som det er tilfældet med pærerne Philips Hue. Desværre bruger producenterne forskellige teknologier til at gøre hjemmet smart, og det øger behovet for et samleled, hvorfra man kan styre det hele centralt.

Det samleled får du med Conrad Connect – en ny tjeneste, som den tyske elektronikkæde Conrad står bag. Tjenesten minder lidt om tjenesten If This Then That, som vi tidligere har skrevet om i Komputer for alle, men der er vægtige forskelle.

Det gik nemt og hurtigt at komme i gang med Conrad Connect. Først skulle jeg naturligvis oprette en gratis konto, bekræfte den via mail, og så var jeg allerede klar til at tilslutte mit udstyr. Det foregår ligesom nemt på hjemmesiden ved at klikke på Connect ud for det udstyr, jeg ejer – fx elpærerne Philips Hue. Så blev jeg bedt om at logge på min Philips Hue-konto og acceptere, at Conrad Connect må bruge tjenesten. På samme vis tilføjer man alt det udstyr, man ejer eller har en konto hos.

 

Først skal du tilføje dine enheder - fx Philips Hue eller Smappees strømmåler.
Først skal du tilføje dine enheder – fx Philips Hue eller Smappees strømmåler.

 

Du kan også tilføje tjenester som fx Googles Kalender eller regneark, så du fx kan indstille lyset til at blinke, når du har en aftale i kalenderen.
Du kan også tilføje tjenester som fx Googles Kalender eller regneark, så du fx kan indstille lyset til at blinke, når du har en aftale i kalenderen.

 

Så er du klar til at oprette dine egne opskrifter, hvor du indstiller dit udstyr til at gøre ting automatisk - fx blinke med lyset, når du har en aftale i kalenderen.
Så er du klar til at oprette dine egne opskrifter, hvor du indstiller dit udstyr til at gøre ting automatisk – fx blinke med lyset, når du har en aftale i kalenderen. Her har vi indstillet, at søvnmåleren fra Withings skal tænde det røde lys med Philips Hue-pæren, hvis pulsen under søvnen kommer under 100 eller over 120 slag i minuttet.

 

Desværre mangler der endnu væsentlige producenter på listen over muligt udstyr – fx D-Link, der laver smarte stikkontakter og overvågningskameraer – men listen over understøttede enheder hos Conrad Connect udvides konstant, så det er formentlig kun et spørgsmål om tid, før alle er med.

Når de fysiske enheder og tjenester som Google Kalender og Google Sheets så er tilføjet, er du klar til at oprette såkaldte opskrifter – altså automatik, som du vil have dit udstyr til at gøre. Du kan fx få lyset til at blinke, hvis din strømmåler fra Smappee viser et overdrevent elforbrug eller tænde en bestemt kontakt eller lyset i hele huset, når du nærmer dig dit hjem med din smartphone.

I modsætning til lignende tjenester, der kan være lidt vel vanskelige at komme i gang med, er Conrad Connect befriende brugervenligt. I stedet for skulle halv-programmere de enkelte enheder, trækker du dem rundt på et blankt papir med Conrad Connect. Så trækker du blot pile mellem de stykker udstyr, du vil have til at aktivere hinanden, vælger hvad de skal gøre – fx tænde det røde eller gule lys – og så er opskriften færdig. Det er både smart og effektivt!

Vores eneste anke med Conrad Connect er faktisk, at der endnu mangler vigtige producenter og tjenester på listen over enheder. Når de får styr på den lille detalje, er vi klar til at kvittere med et rent 10-tal.

Opret dig som bruger her:

www.conradconnect.de

 

+ Brugervenlig betjening
+ Mange kombinationsmuligheder
+ Virker fremragende

– Enkelte producenter mangler

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Conrad Connect gør det samme som If This Then That-tjenesten, men på en visuelt langt mere forståelig måde. Desværre mangler der stadig en del udstyr på listen over understøttede enheder, men der kommer løbende flere til.

Specifikationer

Mærke
Conrad