De små prikker rundt om knappen lyser op og viser lydniveauet, når du taler.

Blue Yeti X

Yeti X løfter lyden i videosamtaler, og mikrofonen har også lydkvalteten til at optage podcast eller andre stemmeoptagelser.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Blue
9.1

Mikrofonen Yeti X er designet som noget fra en svunden, men teknologien indeni og lydkvaliteten, den optager i, er umiskendeligt nutidig.

Yeti X er beregnet til brug med en computer, og tilslutningen foregår ved hjælp af et USB-kabel. Det betyder, at lyden overføres til pc’en digitalt, og der er ikke de samme muligheder for påvirkning fra støjkilder undervejs.

Resultatet er en flot og ren gengivelse af lyden. Vi blev overraskede over, hvor meget af lyden fra rummet, vi sad i, der kom med, men mikrofonen kan nemt indstilles, så den optager fx begge parter i et interview, alt i hele rummet eller bare stemmen fra den, der sidder foran den. Vi eksperimenterede lidt med at dæmpe genklangen i rummet med en skummadras, og vi fik faktisk optagelser ud af det, der lyder nærmest som en professionel podcast.

Det tilhørende program, Blue VO!CE Broadcast Vocal Effects, har en masse effekter, du kan bruge til at ændre klangen af din stemme, så den fx lyder varmere eller kommer til at lyde som en gammel radiooptagelse.

Du kan styre optagelsen med en lille plastikknap på siden af mikrofonen. Den føles en lille smule løs og billig, men det er rart at kunne skrue op og ned uden at skulle rode med computeren. Rundt om knappen sidder en serie små LED-lys, der viser lydniveauet, så din optagelse ikke bliver for lav.

Bortset fra knappen er resten af mikrofonen solidt bygget, og den står godt plantet på bordet på en stor rund fod.


+ Skarp lydkvalitet

+ Mange optagemuligheder

– Lidt løs knap

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Yeti X løfter lyden i videosamtaler, og mikrofonen har også lydkvalteten til at optage podcast eller andre stemmeoptagelser.

Specifikationer

Mærke
Blue