En ring af farvet LED-lys på viser Homey Pros status.

Athom Homey Pro (2023)

Homey Pro binder alverdens smart home-produkter sammen, så du kan styre dem fra en brugervenlig app.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Athom
9.3

Homey Pro er den ideelle løsning, hvis du har huset fuldt af smart home-produkter fra mange forskellige producenter.

For at sætte Homey Pro på prøve, gik vi på jagt i vores rodekasse med blandet elektronik og fandt et par håndfulde digitale apparater af forskellig herkomst og kvalitet. Her var både elpærer købt i et discountsupermarked og en smart stikkontakt, som vist nok blev impulsindkøbt i et byggemarked engang.

På nærmest utrolig vis lykkedes det at få forbindelse til alt, vi prøvede at koble sammen med Homey Pro. Der er ikke nogen ensartet tilslutningsprocedure, så det krævede ind imellem lidt søgen på nettet og et par YouTube-instruktionsvideoer, men hvis du har mod på lidt eksperimenteren, kan du få Homey Pro til at “tale” med virkelig mange forskellige produkter. Homey Pro bruger både Bluetooth, Wi-Fi, Zigbee og Z-Wave til at kommunikere trådløst, og hvis dine smart home-produkter bruger en af disse teknologier, så kan du sandsynligvis koble dem sammen med Homey Pro.

Når sammenkoblingen er gennemført, kan du styre alle de tilkoblede produkter fra en samlet Homey-app i stedet for at skulle bruge de forskellige produkters egne apps. Dine produkter kan også styres via Homeys enkle og overskuelige webside, hvor du kan oprette din egen konto.

Udover at bruge Homey Pro til fx at tænde og slukke for lyset, kan du også kæde flere produkter sammen i et såkaldt Flow, så lyset tænder i et rum, når en bevægelsessensor i et andet rum aktiveres, også selv om de to produkter er fra forskellige mærker.

Under menupunktet Insights kan du se særlige oplysninger om dine produkter som fx batteriniveau eller forskellige former for målinger. Alt er holdt i det samme enkle layout, så det er meget nemt at finde det, du leder efter. Du kan også koble din Homey-konto til Google Home, så du kan styre mange af funktionerne med stemmekommandoer.

Homey Pro er en videreudvikling af Homey Bridge, som vi tidligere har testet, men i modsætning til den billigere Homey Bridge, behøver du ikke noget abonnement for at kunne fjernstyre din samling af elektroniske apparater med Pro-udgaven. Der er faktisk slet ingen begrænsning på antallet af produkter, du kan koble sammen med den.


+ Virker med mange mærker

+ Kræver ikke abonnement

+ Du kan kæde produkter sammen på nye måder

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Homey Pro binder alverdens smart home-produkter sammen, så du kan styre dem fra en brugervenlig app.

Specifikationer

Mærke
Athom
Produkttype
Smart Home-hub
Mål
Ø12,7 x 3,9 cm