Den runde AirTag-brik er svær at sætte fast på dine ting – med mindre du køber en Apple-nøglering til den.

Apple AirTag

Apples AirTag holder styr på dine ting, men du skal have en iPhone for at få fuldt udbytte af den.

af Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Apple
7.8

Apple AirTag er en effektiv, lille sporingsenhed til at holde styr på dine ting – hvis du altså vel at mærke har en iPhone.

For at komme i gang skal du blot trække en plastikstrimmel ud af AirTag, så batteriet får kontakt. I samme øjeblik dukker et vindue op på din iPhone eller iPad, hvor du bare skal godkende med et tryk for at skabe forbindelse.

Din AirTags placering bliver vist i app’en Find, hvor du også kan se, hvor dine andre sporbare Apple produkter som iPad og iPhone befinder sig. AirTag gemmer ingen historik over, hvor den har været. Du kan kun se det seneste sted, den har været registreret.

Sporingen fungerer ret godt. Vi gav en frivillig testperson en AirTag med i tasken, og i et byområde fik vi tilpas mange kontaktpunkter til, at vi løbende kunne følge vores AirTags vej rundt i gaderne. På en weekendtur på en tyndbefolket ø var der knapt så mange kontaktpunkter. Du er afhængig af, at din AirTag kommer i nærheden af andre Apple-produkter, som kan sende besked tilbage til Apples servere, om hvor din mærkede ting befinder sig. Derfor virker AirTag bedst i tætbefolkede områder med mange iPhones.

Det er både en fordel og en ulempe, at AirTag er så tæt integreret med Apples systemer. Det er selvfølgelig rart, at du kan udnytte de mange iPhones i folks lommer til at registrere, hvor din AirTag er. På den anden side betyder det også, at du binder dig til Apples produktportefølje. Hvis du senere skifter telefon til en Android-model, kan du ikke længere bruge dine AirTags.

Den lille brik har intet hul eller dobbeltklæbende tape, så du kan ikke hægte den fast på dine ting. Hvis du vil sætte den i dit nøglebund, kan du købe Apples lædernøglering til formålet. Den koster lidt mere end selve AirTag-brikken.

Det er en fin detalje, at du gratis kan få præget tre tegn efter eget valg på din AirTag, når du bestiller den hos Apple. Så bliver det nemmere at kende dine AirTags fra hinanden, hvis du har flere.


+ Velfungerende sporing

–  Kan ikke sættes fast

– Kræver Apple-produkter

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Apples AirTag holder styr på dine ting, men du skal have en iPhone for at få fuldt udbytte af den.

Specifikationer

Mærke
Apple
Produkttype
Tracker
Mål
3,19 x 3,19 x 0,8 cm
Vægt
11 g
Tilslutning
Bluetooth