Ajax-systemet kan fås i flere sæt. Det vi testede kan dække et mindre hus.

Ajax Alarmsystem

Alarmsystem med centralenhed og en stribe valgfrie komponenter.

af Henrik Ræder Clausen #Diverse #Ajax
9.5

Ajax’ alarmsystem er et selvstændigt alternativ til de abonnementsbaserede sikkerhedssystemer til hjemmet. Med et bredt udvalg af enheder og store muligheder for tilpasning er det et effektivt og velgennemtænkt system. Kompleksiteten i at sammensætte sit eget alarmsystem kan dog være en udfordring.

Hjertet i Ajax-systemet er en alarmcentral, der har forbindelse til internettet og trådløs forbindelse til alle andre enheder. Internetforbindelsen kan være enten kablet, Wi-Fi eller mobilnetværk. Den testede Plus-udgave kan endda tage to SIM-kort, så hvis én forbindelse svigter, skifter systemet automatisk til en anden.

Systemet styres via en app, der kan holde rede på ret store alarmsystemer. Til hjemmebrug er det nok at have en enkelt gruppe og en håndfuld komponenter. Hver komponent tilføjes ved at scanne en QR-kode og trykke på en knap, der dog godt kan være gemt lidt af vejen. Når det først er forstået, går det hurtigt at tilføje alle de dele, man har.

Og der er mange komponenter: Vi testede hjemmesirene, bevægelsessensor, døralarm, personlig alarm, røgalarm, intelligent elstik og flere andre. Du kan vælge mindre pakker og få en tilsvarende lavere pris. Hver komponent giver godt med information i app’en, og sender besked til telefonen, hvis noget er galt. Det er grundigt, men kan også blive overvældende.

Vi afprøvede rækkeviden i et almindeligt hus. Med alarmcentralen monteret midt i huset var der ingen problemer med at holde forbindelsen til enheder placeret rundt omkring i hjørnerne. App’en er til god gavn her: For hver komponent kan man se signalstyrken, og rette placeringer til, så styrken er i orden. I store huse kan man så tilføje flere centralenheder og dermed større dækning.

Det er så værd at overveje, om man skal sammensætte sit alarmsystem selv eller have en professionel til at tænke det igennem. Hvis man vælger at have Ajax-systemet koblet til en alarmcentral, er det nok også værd at lade en ekspert overskue opsætningen.

Ajax-komponenternes mekaniske kvalitet er glimrende. De fleste komponenter er beregnet til vægmontering, har indbygget beslag, og der følger skruer med. Man skruer blot beslaget fast i væggen og drejer enheden på plads, så sidder den godt. Og som vi forventede, slår systemet alarm, hvis nogen fjerner en enhed fra sit beslag.

Det intelligente strømstik er særligt interessant i disse energisparetider. Stikket kan beskytte mod overbelastning og slå apparater fra via app’en. Indbygget LED-lys viser, hvor meget strøm den trækker, og i app’en kan man løbende følge elforbruget. På den måde finder man ud af, at det koster omkring 50 øre at koge en kedel vand.


+ Stort udvalg af enheder
+ Solidt bygget
+ Meget fleksibelt
– Kan være overvældende

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Et glimrende og fleksibelt alarmsystem, der kan tilpasses alle almindelige behov.

Specifikationer

Mærke
Ajax
Produkttype
Alarmsystem
Tilslutning
Ethernet, Wi-Fi, mobil