Computeren er så bred, at der er blevet plads til et numerisk tastatur.

Samsung Galaxy Book3

Galaxy Book3 er en slank og elegant computer, der indbyder til at blive taget med ud i verden.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Samsung
8.6

Galaxy Book3 ligner Apples dyre MacBooks, men prisen på Samsungs elegante pc er lidt mere overkommelig.

Hele herligheden er pakket ind i en solid alumiumramme, og computeren ser godt ud, uanset om den er åben eller lukket.

Galaxy Book3 er bygget til at tage med ud i verden. Vægten er lav, og alt er bygget til at klare hverdagens strabadser. Selv når vi tog godt fast i skærmen med begge hænder og trak i hver sin retning, kunne vi kun vride den en lille smule.

Skærmen er fremragende Den er ikke berøringsfølsom, og den matte overflade reflekterer kun meget lidt af lyset omkring dig. Samsung har som udgangspunkt valgt et Windows-baggrundsbillede med store, sorte områder, og det er med til at fremhæve skærmens flotte kontrast. Skærmen kan klappes 180 grader op, så den ligger på bordet i forlængelse af selve computeren.

Du må leve med en ydelse, der generelt er lidt på det jævne. Blandt de indre komponenter er processoren Galaxy Book3s stærkeste kort, og ved almindeligt kontorarbejde i Windows fungerer alting uden mærkbare forsinkelser. Grafisk halter det hele lidt, og du skal ikke regne med at kunne bruge computeren til at spille krævende 3D-spil.

Computeren egner sig dog fint til at se et afsnit af en tv-serie eller en film i ny og næ. Den gode skærm suppleres af et par udmærkede højtalere, der giver en bedre lyd, end man umiddelbart skulle forvente fra slank en computer.

Tastaturet er computerens svageste punkt, for tasterne kan kun trykkes en lille smule ned. Det er prisen for, at computeren er så slank, som den er. Computeren er bred nok til, at der er blevet plads til et lettere skrumpet numerisk tastatur. De smalle taltaster skal man lige vænne sig til, men de er dog bedre end helt at undvære det numeriske tastatur.

Du kan logge på computeren med en fingeraftrykslæser, der gemmer sig i den øverste række af taster. Vi havde fortrukket en placering i eller ved siden musepladen, men med lidt øvelse fik vi da lært at lægge hånden på tastaturet og få drejet pegefingeren i den rigtige vinkel for at kunne logge på Windows med fingeraftrykket.

Der er de tilslutninger i siden, som de fleste har brug for, og så heller ikke mere. Strømmen leveres via en USB-C-port i venstre side af computeren, og strømforsyningen er ikke meget større end en gennemsnitlig oplader til mobiltelefoner, så den er med til at bidrage til computerens store mobilitet.


+ Stærkt bygget

+ Flot skærm

– Ikke så hurtig

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Galaxy Book3 er en slank og elegant computer, der indbyder til at blive taget med ud i verden.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i5-1335U
Grafikkort
Intel Xe Graphics
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
512 GB SSD
Skærmstørrelse
15,6"
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB-C, 2 x USB-A
Tilslutninger
HDMI, microSD-kortlæser
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
30,4 x 20,2 x 1,29 cm
Vægt
1,16 kg
Batteritid
Cirka 9 timer
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 11 Home 64-bit
CPU Mark
19476
2D Mark
312
3D Mark
2628
Memory Mark
3047
Disk Mark
14243
Benchmark (højest er bedst)
3295