Test av Samsung Galaxy Book Flex

Samsung Galaxy Book Flex

Uhørt elegant 2-i-1-computer

af Markus Dahlberg #Computer #Samsung
8.0

Galaxy Book Flex  er en 2-i-1 computer. Det vil sige en pc, der også kan bruges som tablet. Skærmen kan vippes hele vejen bagover, indtil bagside af skærm og tastatur mødes.

Computeren er meget elegant med skarpe kanter i børstet aluminium. Mens resten af kabinettet er holdt i en flot, blå kulør. Hele computeren giver et solidt indtryk.

Låget kan åbnes med én hånd, og så ser man, at tastaturet og musepladen holder stilen og farvevalget fra resten af computeren. Tastaturet er en anelse sammenpresset, og hvis du er typen, der skriver meget, kan det godt være generende.

Skærmkanterne er tynde, selvom den øverste kant er lidt tykkere for at gøre plads til et web-kamera.  Samsungs eget QLED-skærmpanel giver virkelig dybe og klare farver. Vi har set lysere skærme, i det mindste indtil vi aktiverer udendørstilstanden, som øger lysstyrken markant.

Samsungs stylus S-Pen følger med, og den er perfekt til at skrive på skærmen med. Det er den samme pen, som vi kender fra Samsungs telefoner, og her er en række funktioner til blandt andet at notere direkte på skærmen og skrive på skærmbilleder. Pennen opbevares i sit eget lille rum på højre side. Et tryk på enden af pennen får den til at poppe ud. Du kan også kontrollere andre ting med pennen, såsom at starte en film på Netflix, stoppe musik eller ændre lydstyrken. Sidstnævnte sker med bevægelser. For at reducere lyden, skal du for eksempel flytte pennen nedad. Dette fungerer overraskende godt med lidt øvelse.

Desværre er skærmens hængsler ikke lige så gode som pennen. Når man fremstiller en computer med en skærm, der er beregnet til at skrive på, så skal skærmen være stille, mens vi skriver på den, Samsung. Hængslerne kan simpelt hen ikke modstå trykket fra pennen, så skærmen står og vipper. En mere vellykket funktion er, at musepladen fungerer som en trådløs oplader til en mobiltelefon eller andre enheder, der understøtter den form for opladning. Når opladningsfunktionen er aktiveret, er museplade-funktionen slukket.

Samsung har ikke solgt computere i Danmark i næsten seks år, men man må sige, at koreanerne gør et godt førsteindtryk med denne comeback-computer. Desværre er prisskiltet ret afskrækkende.


+ Flot og velbygget
+ S-Pen følger med
+ Hurtig
Dyr

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Det er en meget lækker og hurtig bærbar. Men der er også nogle småproblemer, som burde være udryddet i denne prisklasse.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Type
2-i-1 computer
Processor
Intel Core i7-1065G7
Grafikkort
Intel Iris Plus
Hukommelse (RAM)
16 GB, DDR4
Lagerplads
512 gigabytes, NVMe ssd
Skærmstørrelse
13,3 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixel
USB-porte
2x USB-C ThunderBolt 3, 1 x USB-C
Tilslutninger
Hovedtelefoner
Netværk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
Mål
30,3 x 20,3 x 1,3 cm
Vægt
1,16 kg
Batteritid
20 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10 Home, 64-bit
CPU Mark
8813,8
2D Mark
434,5
3D Mark
2362,4
Memory Mark
2611,9
Disk Mark
27491,4
Benchmark (højest er bedst)
3527,6 (Passmark)