Musepladen er stor og hurtig i opfattelsen.

Samsung Galaxy Book 755XDA-KA1SE

Samsung Galaxy Book er en udmærket Windows-pc i enkelt design. Tastaturet kan dog ikke helt måle sig med resten af computeren.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Samsung
7.7

Samsung Galaxy Book er en bærbar computer med mange fine træk. Det er en solidt bygget pc i aluminiumskabinet. Designet er enkelt og indbydende, og det minder faktisk lidt om Apples dyre MacBook-computere.

Inden i Galaxy Book sidder en udmærket Intel-processor, der er lidt hurtigere end gennemsnittet. Og for at fuldende det gode førstehåndsindtryk, er skærmen lysstærk og har en mat overflade, der gør, at det er nemt at se skærmbilledet under næsten alle lysforhold.

Der er ikke noget dedikeret grafikkort i Galaxy Book. Det betyder, at den ikke er helt stærk nok til at behandle den krævende 3D-grafik, som den man finder i skydespil. Til gengæld bliver computeren heller ikke særlig varm, og der er ikke behov for konstant støjende blæsere til at køle den. Derfor er den lydløs det meste af tiden.

Desværre har Samsung også slået et par skæverter i den ellers fine pc:

Tastaturet er Galaxy Books klart svageste punkt. Det er meget svært at mærke, når tasterne er trykket ned, så du skal hele tiden lige tjekke på skærmen, om det ønskede tegn nu også er dukket op i teksten. Af en eller anden grund er de to små forhøjninger, der markerer tasterne F og J, så lave, at man næsten ikke kan mærke dem med fingerspidserne. Det gør det besværligt at skrive blindskrift på tastaturet, for det er de to taster, man orienterer sig imod med pegefingrene, når man skal lægge fingrene rigtigt på tasterne.

Når du taster løs på tastaturet, lyder det en smule hult under tasterne, og hvis du hviler begge hænders fingre på tasterne, giver hele tastaturet sig og synker lidt ned. Det giver et noget discountagtigt udtryk i en computer, der ellers ser dyrere ud, end den rent faktisk er.

I øverste højre hjørne sidder fingeraftrykslæseren gemt i power-knappen. Aflæsningen fungerer problemfrit og logger dig på Windows på et splitsekund. Og her er det faktisk en fordel med de meget lave taster, for de gør det nemmere at lægge fingeren rigtigt på den lille plade.

Computeren har to USB-C-porte, som begge kan bruges til opladning af computeren. Desværre er de begge placeret i venstre side af computeren, så du kan ikke vælge, i hvilken side du vil have kablet siddende.


+ Solidt aluminiumskabinet

+ Fin ydelse til prisen

– Dårligt tastatur

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Samsung Galaxy Book er en udmærket Windows-pc i enkelt design. Tastaturet kan dog ikke helt måle sig med resten af computeren.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i5-1135G7, 2.4 GHz
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes
Lagerplads
256 gigabytes
Skærmstørrelse
15,6 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB-C, 2 x USB
Tilslutninger
HDMI, hovedtelefon
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
35,66 x 22,91 x 1,54 cm
Vægt
1,55 kg
Batteritid
Cirka syv timer
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10 Home 64-bit
CPU Mark
11766
2D Mark
354
3D Mark
3339
Memory Mark
2477
Disk Mark
11140
Benchmark (højest er bedst)
3322