Den enorme museplade gør det overflødigt at tilkoble en mus.

Samsung Book4 Pro

Book4 Pro har mange gode sider, men du betaler dyrt for det slanke look og den lave vægt.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Samsung
8.1

Du får lov til at betale ekstra for designet i Samsungs nye, ultraslanke pc, Book4 Pro.

Ydelsen i Book4 Pro er lidt lavere end i billigere bærbare pc’er, vi har testet på det seneste, så det er især den lave vægt og den slanke linje, der trækker prisen op her.

Ordet fladskærm er måske ikke så brugt i dag, som det har været, fordi alle skærme jo er flade i dag. Men Book4 er udstyret med en virkelig flad fladskærm. Når man ser den vinkelret fra siden, kan man næsten ikke få øje på den. Sammen med den polerede aluminium-krop er skærmen med til at give computeren et virkelig eksklusivt look.

Der er i sagens natur ikke meget plads inde i kabinettet, og Book4 Pro er udstyret med en strømbesparende processor for ikke at udvikle for meget varme. Den giver en glimrende ydelse til almindeligt dagligdags Windows-arbejde med tekstbehandling og regneark, men krævende grafiske opgaver og nyere spil får den på overarbejde.

Den slanke profil er også gået ud over tastaturet, som er temmelig rædsomt. Når man skriver på det, føles det nærmest som at tromme med fingrene på bordet. Det er simpelthen alt for svært at mærke, om tasterne er trykket ordentligt ned, og vi endte med at sidde og tampe løs med to pegefingre i stedet for have alle ti fingre på tasterne.

Billedkvaliten er på samme høje niveau som skærmens fysiske design, og du får et flot billede med stærk kontrast. Den berøringsfølsomme overflade i skærmen er hurtig i opfattelsen, og det ærgrer os lidt, at Samsung ikke har gjort det muligt at klappe skærmen 360 grader om på bagsiden af computeren. Det burde være oplagt, at sådan en slank computer, der kan styres med fingerspidserne, skal kunne laves om til en tablet. Vores erfaring er, at man ikke får brugt berøringsfølsomme skærme ret meget, når man bruger computeren med tastaturet. Samsung har heldigvis en anden model af computeren, hvor forvandlingen til tablet kan lade sig gøre.

Du kan logge på Windows ved hjælp af en fingeraftrykslæser, der sidder gemt i power-knappen i øverste højre hjørne af tastaturet. Det kan være lidt svært at lægge fingeren korrekt på pladen med hånden henover tasterne, så vi ville have foretrukket en placering foran tastaturet ved siden af den gigantiske museplade.

Computerens strømforsyning er på størrelse med en mobiloplader, og det er da også et USB-kabel, der leverer strømmen. Der er frit valg mellem de to USB-C-porte i computeren, men de sidder lige ved siden af hinanden, så du får ikke fordelen af at kunne sætte stikket i på den anden side af computeren.


+ Meget slank og let

+ God skærm

– Ringe tastastur

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Book4 Pro har mange gode sider, men du betaler dyrt for det slanke look og den lave vægt.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core Ultra 7 155H
Grafikkort
Intel Arc Graphics
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
512 SSD
Skærmstørrelse
16"
Skærmopløsning
2880 x 1800 pixels
USB-porte
2 x USB-C Gen 2x2, 1 x USB-A Gen 1
Tilslutninger
microSD-kortlæser
Netværk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
Mål
35,5 x 25 x 1,25 cm
Vægt
1,65 kg
Batteritid
Cirka otte timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 11 Home
CPU Mark
22882
2D Mark
647
3D Mark
4724
Memory Mark
2622
Disk Mark
23955
Benchmark (højest er bedst)
5567