Du kan selv indstille lyset i tastaturet.

Razer Blade 14 – RZ09-0370

Razer Blade 14 er en udsøgt bærbar, hvor det kun er tastasturet, der ikke lever op til den høje pris.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Razer
8.7

Razer Blade 14 er en bærbar pc i meget høj klasse, og det afspejler prisskiltet desværre også.

Hurtige bærbare er ofte store og klodsede, fordi de stærkeste processorer udvikler meget varme og har brug for plads til at lede varmen væk, men Blade 14 er forholdsvis slank. Til gengæld er den ikke særlig let.

Det er svært at sætte en finger på ydelsen i den matsorte computer. Både processor og SSD er blandt de allerhurtigste, du kan købe lige nu, og der var faktisk ingen af computerens indre komponenter, der klarede sig dårligt i vores målinger.

Webkameraet understøtter Windows Hello. Det vil sige, at du bare skal sætte dig foran computeren for automatisk at blive logget på Windows. Det fungerer upåklageligt, og det er rart at slippe for at skulle skrive koder eller scanne fingeraftryk for at komme i gang med at bruge sin computer. Der er da heller ikke indbygget nogen fingeraftrykslæser.

Computeren står usædvanlig godt fast på bordet takket være et par brede gummilister, der er monteret på undersiden. De løfter også bunden et lille stykke over underlaget, så varmen lettere kan slippe væk. Blæserne i bunden kommer på overarbejde, når computeren bliver belastet, og de larmer en del. De gør deres arbejde godt, for bunden bliver ikke for varm.

Skærmen er fremragende. Den har flot kontrast, og den matte overflade sørger for, at du er helt fri for genskin fra lamper eller solen.

Det svageste punkt i Blade 14 er helt klart tastasturet. Du har rigtig dårlig føling med tasterne, uanset om du spiller computerspil eller bruger dem til at skrive i et dokument. Det er lidt ærgerligt i en computer, der ellers er så vellykket, og man kunne godt have forventet sig noget mere, når prisen nu er så høj, som den er.

Razer er kendt som producent af computertilbehør, og programmet, der bruges til at indstille belysningen i tasterne, er det samme, der også benyttes til Razers fritstående tastaturer. Du kan lave nogle flotte lyseffekter, der træder ekstra i karakter, fordi resten af computeren er helt sort.

Udvalget af tilslutningsmuligheder i siderne af computeren er fint. Der er en USB-C-port og en gammeldags USB-A-port i hver side, og så er der et hovedtelefonstik og HDMI til en ekstern skærm.

 


+ Flot skærm

+ Ekstremt hurtig

– Larmer

– Dårligt tastatur

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Razer Blade 14 er en udsøgt bærbar, hvor det kun er tastasturet, der ikke lever op til den høje pris.

Specifikationer

Mærke
Razer
Type
Bærbar pc
Processor
AMD Ryzen 9 5900HX, 3,3 GHz
Grafikkort
NVIDIA GeForce RTZ 3060
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
1 TB SSD
Skærmstørrelse
14 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB, 2 x USB-C
Tilslutninger
HDMI, høretelefon
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
31,97 x 22 x 1,68 cm
Vægt
1,78 kg
Touchskærm
Nej
CPU Mark
4945
2D Mark
489
3D Mark
12354
Memory Mark
2752
Disk Mark
29498
Benchmark (højest er bedst)
4945