Skærmens underkant stikker ud og løfter tastaturet lidt.1

MSI Summit E14 Flip Evo – A13MT

MSI Summit E14 Flip Evo er på mange måder en fremragende kontorcomputer, men den er også meget dyr.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #MSI
8.3

MSI E14 Flip er en fiks, lille bærbar, som er lynende hurtig til kontorarbejde i Windows og har mange smarte funktioner. Men prisen måtte godt have været en del lavere.

Til den ekstreme pris forventer vi ganske enkelt en højere ydelse fra computeren, end vi får her. Grafikken klares fx af processoren i stedet for en dedikeret grafikchip, så beregningen af 3D-grafik er temmelig sløv. Det indbyggede SSD-drev sætter på den anden side rekord, som det hurtigste, vi har testet i en bærbar pc. Det bliver simpelthen ikke meget hurtigere lige nu. Resten af de indre komponenter er lidt bedre end gennemsnittet for deres respektive kategorier. Hvis du kan klare dig med en lidt langsommere processor, kan du købe en model af Summit E14 Flip Evo, der er helt op til 30 procent billigere. Det vil for de fleste nok give bedre mening, end den dyre version, vi har testet.

Som ordet “Flip” i navnet antyder, så kan skærmen vippes helt om på bagsiden af computeren. Et par solide hængsler sørger for, at manøvren sker uden problemer. Når skærmen bruges på normal vis sammen med tastaturet, løfter dens underkant bunden af computeren, så du får en mere skrånende skrivestilling og en mere effektiv varmeudledning under computeren. Der sidder et udmærket tastatur i Summit E14 Flip Evo. Tasterne har lidt plads at bevæge sig på, og tegnene er lyst godt op nedefra af hvidt lys.

Højtalerne giver en flot, rumlig lyd, og det bliver ekstra imponerende, når man tager i betragtning, hvor lidt plads der egentlig er til rådighed i det kompakte computerkabinet.

Der er et udmærket udvalg af tilslutninger, og computeren lades op via en USB-C-port i den ene side. Desværre sidder der ikke en tilsvarende port i den anden side, så der er ikke frit valg, når du skal slutte den lille og lette strømforsyning til computeren. Når først batteriet er ladt op, kan det holde MSI-computeren kørende i over otte timer.

Skærmen har flot billede, og der er forbavsende lidt genskin i forhold til, at skærmens overflade er berøringsfølsom. Forholdet mellem bredde og højde er 16:10, og den forholdsvis høje skærm egner sig fint til arbejde med hjemmesider og tekstdokumenter.

Over skærmen sidder et webkamera, der er betydeligt bedre end gennemsnittet for indbyggede kameraer i bærbare pc’er. Kameraet leverer et afbalanceret og velbelyst billede under de fleste forhold. Som en ekstra bonus sidder der en lille skydeknap på siden af computeren, som du kan bruge til hurtigt at slukke for kameraet.  Når du bruger knappen, dukker et lille ikon kortvarigt op på skærmen for at vise, om kameraet nu er tændt eller slukket.


+ Rekordhurtigt SSD-lager

+ Fremragende skærm

– Ydelsen lever ikke op til prisen

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

MSI Summit E14 Flip Evo er på mange måder en fremragende kontorcomputer, men den er også meget dyr.

Specifikationer

Mærke
MSI
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i7-1360P
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
1 TB
Skærmstørrelse
14"
Skærmopløsning
2880 x 1800 pixels
USB-porte
2 x USB-C, 1 x USB-A
Tilslutninger
HDMI, hovedtelefon, microSD-kortlæser
Netværk
Wi-Fi 6E
Mål
31,4 x 22,75 x 1,79 cm
Vægt
1,6 kg
Batteritid
Over otte timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 11
CPU Mark
21131 (84)
2D Mark
434 (40)
3D Mark
3154 (35)
Memory Mark
3006 (71)
Disk Mark
43354 (99)
Benchmark (højest er bedst)
4263 (50)