Det belyste tastatur slipper en del lys ud ved siden af tasterne.

MSI Modern 14 B11SBU

Let bærbar computer med Intel Core i7-processor og Full HD 14 tommer skærm.

af Henrik Ræder Clausen #Computer #MSI
8.4

Modern 14 er en vellykket bærbar computer i letvægtsklassen. Den har en god kraftreserve til tunge opgaver, og grafikkortet er hurtigt nok til lettere 3D-spil. De mange kræfter sender dog også prisen godt i vejret.

Intel Core i7 er en ret kraftig processor, og det giver gode testresultater. Det indbyggede SSD-drev imponerer med en læsehastighed over 2.500 megabytes/sekund. Computerens høje ydelse kan også høres: Når computeren løfter tunge opgaver, sætter blæseren ind med en del støj.

Grafikkortet er af Iris-typen, og giver en ganske udmærket 3D-ydelse. Det gør computeren brugbar til mange spil. Det får så også strømforbruget til at stige markant, så blæseren går i gang, og batteriet aflader ret hurtigt. Også af hensyn til ydelsen bør computeren være tilsluttet sin oplader, hvis man spiller på den. .

Det fast indbyggede batteri kan holde op til otte timer – med streg under “op til”. Løftet holder, når du læser e-bøger eller enkle websider. Arbejder du aktivt med tekst eller tal, holder batteriet blot knap 4 timer. Ser man film i fuld skærm, falder det til 2-3 timer, og ved fuld belastning ned til halvanden time.

Med en opløsning på 1920 x 1080 sætter skærmen ingen rekorder. Lysstyrken kan ikke sættes så højt som på andre computere. Til gengæld glæder vi os over en behageligt neutral farvebalance med god gengivelse af nuancer.

Tastaturet er godt at skrive på, og som en ekstra bonus er der lys i det. Næsten alle taster har en fornuftig størrelse, og der er en god mekanisk følelse, når tasterne trykkes ned. Der findes bedre tastaturer end dette, men bestemt også ringere!

Man kan så tilslutte en større skærm via HDMI- eller USB-C udgangene. Ud over disse er der to USB 3.2-porte, udtag til hovedtelefoner, og en kortlæser til microSD-kort. De indbyggede højtalere lyder fint uden medspil fra kabinettet eller andre akustiske unoder.

Det lille webcam er derimod ikke meget værd: Med flade farver og problemer med modlys er det en minimal løsning til online-møder.

Vi kunne godt undvære prøveudgaven af Nortons sikkerhedspakke, som er forinstalleret. Den dukker op i tide og utide med selvros og opfordring til at købe abonnement. MSI er ikke den eneste pc-producent, der har den dårlige vane at installere den slags på forhånd. Heldigvis kan sikkerhedspakken afinstalleres uden videre. Blipbot.dk – Hjælp til computer, telefon og iPad


+ Høj ydelse
+ Godt grafikkort
– Støjer under belastning

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

MSI Modern 14 er en vellykket let bærbar. Der er kraft i reserve til tunge opgaver og et godt udvalg af tilslutninger.

Specifikationer

Mærke
MSI
Type
Letvægts bærbar
Processor
Intel Core i7 119507 2,9 Ghz
Grafikkort
Intel IRIS Xe
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
512 GB NVMe
Skærmstørrelse
14 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
USB-A (2), USB-C (19
Tilslutninger
HDMI, hovedtelefoner
Netværk
WiFi 6
Mål
31,9 x 21,9 x 1,7 cm
Vægt
1,4 kilo
Batteritid
8 timer (let belastet)
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 11
Andet
MicroSD kortlæser
CPU Mark
13650,0
2D Mark
341,3
3D Mark
3039,0
Memory Mark
2703,8
Disk Mark
17783,8
Benchmark (højest er bedst)
3376,2