Tastaturet er godt belyst, så det er nemt at aflæse tasterne.

MSI Katana GF66 11UE-088NEU

Du får en hurtig computer for pengene, men du må leve med lidt blæserlarm.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #MSI
8.7

Katana GF66 er en stærk bærbar pc fra MSI. Her får du en computer, som er hurtigere, end man egentlig skulle forvente i denne prisklasse.

Computerens ydelse er nemlig på niveau med maskiner, vi har testet, som koster et par tusinde mere. Du får særligt en hurtig processor fra Intels seneste generation og et godt grafikkort i Katana GF66.

Den slags betyder som regel et stort behov kølende blæsere, og computeren udsender da også en susende lyd – selv når den ikke belastes med andet end Windows og en webbrowser. Da vi kørte vores benchmark-program, der pressede computeren lidt ekstra, steg lydniveauet endnu mere. Overskudsvarmen bliver ledt ud gennem køleriller i bunden, på bagsiden og i den ene side, så der er ingen problemer med, at computeren overopheder.

Katana GF66 er en god computer til både almindeligt kontorarbejde og til spil. Det skyldes især tastaturet. Tasterne er bedre end i de fleste andre bærbare, og ude i højre side er der oven i købet blevet plads til et numerisk tastatur – dog med taster, der er smallere end tastaturets øvrige taster.

Katana er egentlig navnet på en elegant, japansk sværdtype, men Katana GF66 er hverken slank eller fremstillet i metal. Den er tværtimod halvtyk og hovedsagligt bygget i plastik. I siden er computeren udstyret med både kabelnetværk og HDMI-port i fuld størrelse. Med fire USB-porte fordelt ligeligt på hver side er du dækket godt ind med tilslutningsmuligheder.

Skærmen har et udmærket billede i Full HD-opløsning. Overfladen er mat og fri for genskin. Den matte overflade skyldes, at den ikke er berøringsfølsom, men det ville heller ikke give så meget mening i denne type computer.

Vi var lidt skuffede over batteritiden. I løbet af den første halve time med computeren faldt batteriniveauet med 15 procent. Under vores hele testperiode, lå batteritiden typisk på mellem tre og fire timer, før vi var nødt til at lade op igen. Det er lige i underkanten, hvis du vil bruge computeren til at arbejde på uden at være afhængig af en stikkontakt.


+ Hurtig processor og grafikkort

+ Gode tilslutninger

– En del blæserstøj

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Du får en hurtig computer for pengene, men du må leve med lidt blæserlarm.

Specifikationer

Mærke
MSI
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i7-11800H, 2,3 GHz
Grafikkort
NVIDIA GeForce RTX 3060
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
1 TB SSD
Skærmstørrelse
15,6 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
3 x USB-A, 1 x USB-C
Tilslutninger
HDMI, høretelefon, kabelnetværk (Ethernet RJ45)
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
35,9 x 25,9 x 2,2 cm
Vægt
1,9 kg
Batteritid
Cirka 4 timer
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 11
CPU Mark
19276
2D Mark
384
3D Mark
17116
Memory Mark
2638
Disk Mark
13420
Benchmark (højest er bedst)
4054