Hvis du spiller eller bruger meget krævende programmer, så klarer denne computer det hele – men husk høretelefonerne.

MSI GE65 Raider 9SF

Hvis du spiller eller bruger meget krævende programmer, så klarer denne computer det hele – men husk høretelefonerne.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #MSI
8.8

“Kan jeg bruge den til at spille på?” er ikke ligefrem et spørgsmål, der trænger sig på, når man ser MSI’s nye bærbare. Man kan nemlig nærmest se på den, at den er bygget til at klare de nyeste skydespil.

Enorme køleriller bagpå og i den ene side afslører, at der sidder noget voldsomt isenkram inde i maskinen, og det blev da også bekræftet, da vi satte GE65 Raider 9SF i gang med at køre vores serie af testprogrammer. Sjældent har vi oplevet en bærbar blæse så meget varm luft ud. Lufttrykket var nærmest på niveau med en hårtørrer. Heldigvis blæser og støjer computeren ikke så voldsomt som et lille jetfly hele tiden, men det kan kraftigt anbefales at tage et par høretelefoner på, hvis du har tænkt at sætte processor og grafikkort på overarbejde med et spil.

Grunden til det voldsomme kølebehov stod klart, da vi havde gennemført vores tekniske tests pc’ens ydelse. Både processor og grafikkort er nemlig helt ekstremt hurtige. Grafikkortet er et de nyeste RTX-kort fra NVIDIA. Det kan simulere lysets fysiske egenskaber, og kan få de nyeste spil til nærmest at se virkelige ud.

Skærmen kan heldigvis matche det gode grafikkort, for den er flot og skarp, og den har stort set intet genskin – også selv om du tager den med ud i solen. Den gode skærm stråler især i actionprægede spil, hvor bevægelser nærmest er lige så flydende og naturlige som i en film. Her er slet ingen flimren eller hakkende opdateringer af billedet.

Tastaturet er fra det danske firma SteelSeries, og det er et godt et af slagsen. Der er lys i tasterne i alle regnbuens farver og lidt til. Tasterne er gode til både spil og almindeligt kontorarbejde. De giver fin modstand og er generelt en mere behagelig oplevelse end et gennemsnitligt tastatur i en bærbar. Computeren er så bred, at der også er blevet plads til et numerisk tastatur til fx indtastning af tal i regneark.

Der er gode tilslutningsmuligheder i siderne på pc’en. Faktisk er der både HDMI og DisplayPort til tilslutning af eksterne skærme. Du får også et stik til godt gammeldags kabelnetværk.

Som noget lidt specielt er der lys i USB-portene. Det er en af den slags ting, man ikke vidste, man havde brug for, før man fik det – for det er egentlig meget rart, når man skal tilslutte udstyr til pc’en i et halvmørkt rum.

MSI GE65 Raider 9SF er ikke ligefrem nogen letvægter. Det er en computer, der fylder godt op på bordet, og den er meget tung. Det bliver ikke bedre af, at den har en af de største strømforsyninger, vi har set til en bærbar computer. Det er med andre ord ikke  en computer, som man har lyst til at slæbe rundt på hver dag.


+ Ekstrem ydelse

+ God skærm og godt tastatur

– Larmer meget

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Hvis du spiller eller bruger meget krævende programmer, så klarer denne computer det hele – men husk høretelefonerne.

Specifikationer

Mærke
MSI
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i7-9750H
Grafikkort
NVIDIA GeForce RTX 2070, 8 GB
Hukommelse (RAM)
16 gigabytes DDR4
Lagerplads
512 GB SSD - (M.2) PCIe - NVM Express (NVMe) + 1 TB HDD SATA / 7200 rpm
Skærmstørrelse
15.6 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080
USB-porte
1 x USB-C 3.2 Gen 2, 2 x USB 3.2 Gen 1, 1 x USB 3.2 Gen 2
Netværk
Bluetooth, 802.11ac, gigabit Ethernet
Mål
357.7 x 248 x 26.9 mm
Vægt
2.27 kg
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10
CPU Mark
14233
2D Mark
832
3D Mark
11101
Memory Mark
2816
Disk Mark
14804
Benchmark (højest er bedst)
6267