Farven i hver enkelt tast kan styres separat.

MSI Alpha 15 A3DDK-013NE

MSI Alpha er en fristende computer til prisen. Kun den støjende blæser skæmmer billedet en smule.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #MSI
8.4

Den rå, industrielle udformning og de mange visuelle detaljer får denne bærbare fra MSI til at se meget dyrere ud, end den egentlig er. Du får en forbavsende hurtig computer for en fristende pris her.

Set i profil er MSI Alpha 15 nærmest trekantet. Den bagerste del er meget tykkere end den forreste, og det skyldes især det ret ekstreme kølingssystem, som også er pc’ens eneste reelle svaghed. Bag store riller i siden sidder nemlig nogle ret støjende blæsere, der udsender varm luft som en let brise . Du kan neddrosle pc’ens ydelse med et forinstalleret indstillingsprogram, men man vil jo gerne have fuld fart på computeren, og så følger der altså et ret højt støjniveau med.

Alpha 15 har en fin ydelse i forhold til prisskiltet. Computeren kan anvendes til lidt af hvert, for der er også blevet plads til et udmærket grafikkort til de spilleglade. Ryzen-processoren fra AMD er cirka lige så hurtig som en typisk i5-processor fra Intel – altså en god mellemvare.

Hvis du er typen, der ofte sidder bøjet over din computer i halvmørke, så har MSI Alpha 15 et par esser i ærmet. Det ene er USB-porte, der er oplyst indefra med rødt lys – en praktisk detalje vi gerne så på flere pc’er. Det andet er et vellykket tastatur med separat belysning i hver enkelt tast. Det betyder, at du kan lave flotte lysmønstre på tastaturet, eller endnu bedre: Få de genvejstaster, som du bruger i et bestemt program til at lyse op i en anden farve end de øvrige. Tastaturet er fremstillet i samarbejde med det rutinerede tilbehørsfirma SteelSeries.

Skærmen er ikke berøringsfølsom, men den er til gengæld skarp og lysstærk, og den matte overflade kaster ikke generende lys tilbage fra lamper eller solen.

MSI Alpha er ikke nogen let computer, og den egner sig bedst til at stå mere eller mindre fast på samme placering. Men hvis det er den slags computer, du er på udkig efter, så får du altså også rigtig meget for pengene her.


+ Fin ydelse til prisen

+ Godt tastatur

– Støjende blæser

 

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

MSI Alpha er en fristende computer til prisen. Kun den støjende blæser skæmmer billedet en smule.

Specifikationer

Mærke
MSI
Type
Bærbar pc
Processor
AMD Ryzen 7, 3750H
Grafikkort
AMD Radeon RX 5500M
Hukommelse (RAM)
16 gigabytes
Lagerplads
512 gigabytes SSD
Skærmstørrelse
15,6 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
1 x USB 2.0, 3 x USB 3.1, 1 x USB C 3.1
Tilslutninger
HDMI, hovedtelefon, kabelnetværk (Ethernet)
Netværk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
Mål
35,77 x 24,8 x 2,75 cm
Vægt
2,3 kg
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10 Home, 64 bit
CPU Mark
9137
2D Mark
341
3D Mark
3012
Memory Mark
2023
Disk Mark
12511
Benchmark (højest er bedst)
3014